Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Anadolu’yu gezerken muhalefet liderleri evlerinde bir odadan diğer odaya gitmekle meşguller’ sözleri için, "Erdoğan yaşadığı fil dişi kulesinden insin ve halkın arasında gezen liderleri görsün…Erdoğan korumalarıyla belli sokaklarda büyük konvoylarla gezerken, biz herhangi bir özel tedbir olmaksızın halkın arasındayız" karşılığını verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini hedef twitler için Davutoğlu, "Bahçeli ben öyle iki de bir de ayar verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan değilim. Bana kimse ayar veremez" dedi.

Davutoğlu, Denizli il kongresinde konuştu.

Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

"ERDOĞAN BİR HAYAL ALEMİNDE YAŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘biz Anadolu’yu gezerken muhalefet liderleri evlerinde bir odadan diğer odaya gitmekle meşguller’ sözlerini anımsatan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan bir hayal aleminde yaşıyor. Gerçeklerden tamamıyla kopmuş görünüyor... Son üç haftalık programımızı inceleseydi, şunu görecekti…İlçe ilçe geziyoruz. Köy köy geziyoruz. Sokak sokak geziyoruz. Ve her yerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Sayın Erdoğan yaşadığı fil dişi kulesinden insin ve halkın arasında gezen liderleri görsün.

Bütün bunlar aslında bir körlüğe işaret. Halktan koptular. Gördüğümüz çok açık gerçek var, sayın Erdoğan korumalarıyla belli sokaklarda büyük konvoylarla gezerken, biz herhangi bir özel tedbir olmaksızın halkın arasındayız.  Çok açık bir gerçek var. Bir, bu iktidar gidecek, ikinci gerçekte, biz geleceğiz. “

"BAHÇELİ BEN ÖYLE İKİ DE BİR DE AYAR VERDİĞİNİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEĞİLİM"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin kendisini hedef alan sosyal medya paylaşımlarına tepki gösteren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir seçim kazanmak için Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına, bir seçim kazanmak için İmralı’dan bir mektup getirilmesine ve dahi nice zillete ses çıkarmayan Bahçeli, bizlere dönük olarak kendince bir takım hezeyanlarda bulunuyor."

"Ben ona Hazreti Mevlana’dan bir ders daha vereyim. Mevlana der ki, ‘dilden önce yüreği tedavi etmek gerekir. Çünkü yürekte ne varsa dile o ihsan eder.’… 25 yıllık bir Genel Başkanlık dönemi var Sayın Bahçeli’nin, siyasetteki varlığı herhalde yarım asra yaklaşıyor…Sayın Bahçeli’nin yüzünü son olarak mütebessim bir şekilde kim gördü? Dilinin ucundan hiç muhabbet sözcüğü döküldüğünü gördünüz mü?...Sayın Bahçeli’nin karakteri şudur; donuk bir yüz, nefret dolu bir söz… Milletimiz bizi de tanıyor… Sayın Bahçeli ben öyle iki de bir de ayar verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan değilim. Bana kimse ayar veremez…"

 

Kaynak: anka