Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Erkin Alptekin’i, Ankara’da tedavi edildiği hastanede ziyaret etti. Alptekin’in son durumuna ilişkin bilgi alan Davutoğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, eski Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Erkin Alptekin’i tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ziyaret etti. Davutoğlu’na Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ, Selim Temurci ve Mustafa Gözel de eşlik etti.

Ankara’da aniden rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan Alptekin, Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret esnasında, Doğu Türkistan’da 2 milyona yakın Uygur Türk’ünün Çin’in 2017’de kurduğu kamplarda sistematik işkenceye maruz kaldığı konuşulurken, Davutoğlu, Başbakanlığı sırasında Doğu Türkistan’a gerçekleştirdiği iki ziyareti ve izlenimlerini aktardı. 

Davutoğlu, Doğu Türkistan davasının Gelecek Partisi’nin kendi öz davası olduğunu, bu davayı duyurmak için ise ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Kaynak: anka