Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2022 yılı giriş sınavı, 29 Mayıs Pazar günü saat 11:00’de Türkiye’nin 31 ilinde yapılacak. Darüşşafaka Eğitim Kurumları, sınava katılmak isteyen adaylar için son başvuru tarihini 23 Mayıs 2022 olarak açıkladı. 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2022 yılı yatılı ve tam burslu eğitim için giriş sınavını 29 Mayıs Pazar günü yapacak. Sınava katılmak isteyen adayların, başvuru evraklarını Darüşşafaka Ortaokulu’na 23 Mayıs 2022 Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırması gerektiği açıklandı.

Sınava, Türkiye'nin 31 ilinden 4. sınıf öğrencileri katılabilecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye kadar tam burslu kolej eğitimi alacak. 

Darüşşafaka Giriş Sınavı'nın yapılacağı şehirler şöyle: Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van.

BAŞVURU ŞARTLARI

Darüşşafaka Giriş Sınavı başvuru şartları arasında, öğrencinin T.C. vatandaşı olması, annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması, ailesinin maddi durumunun kolej düzeyinde eğitim almasına yeterli olmaması, 2011 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (yaş düzeltmesi geçersizdir), 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması yer alıyor.

BAŞVURU BELGELERİ

Adayların, Darüşşüfaka’ya, adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve 'ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge' (okul karnesi kabul edilmez), nüfus cüzdanı fotokopisi, vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez), adayın iki adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı ve dolduracakları formla başvurmaları gerekiyor.

Kaynak: anka