İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl da Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde yapılacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak yarışlarda, Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) etapları düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nın İstanbul etabı, 29-31 Ekim arasında düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği iş birliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen yarışlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak. 

Yarışlarda Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) etapları düzenlenecek. İzleyiciler, 29 Ekim'deki yarışı Galataport İstanbul’un sahil şeridinde, meydanlarında ve sokaklarında yakından izleme fırsatı bulacak.

Galataport İstanbul kapıları, bu yıl Paket Postanesi ve Rıhtım Meydanı önünde olmak üzere iki lokasyonda konumlandırılacak. Parkurlardaki yarışlar sonunda yelkenli tekneler ve yüzlerce yarışçı arasında toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak. İstanbul etabı, 31 Ekim’de Ataköy Hyatt Regency Otel’de düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

"GALATAPORT İSTANBUL, İLKLERİN PROJESİ"

Galataport İstanbul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’na verdikleri desteği gelecek yıllarda da sürdüreceklerini belirtti: Tavas şunları söyledi:

“İlklerin projesi, şehrin tarihi limanını canlandıran Galataport İstanbul’da, Cumhuriyet Bayramı’nı ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’yla kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl ilk defa 200 yıl sonra erişime açılan sahil şeridimizde, meydanlarımızda ve sokaklarımızda tüm İstanbullular ve şehrin ziyaretçileri ile bu görsel şölene tanıklık edeceğiz. Bu yıl ayrıca yarışlar kapsamında iki kapımız bulunuyor. Galataport İstanbul kapıları, sahamızın Paket Postanesi ve Rıhtım Meydanı arasında kalan bölümü kapsıyor. İstanbul’un ve Boğaz’ın eşsizliğini gözler önüne seren, ülkemizin yurt dışı tanıtımında önemli bir rol oynayan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları ev sahipliğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz.”

"KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU NOKTADA, EŞSİZ BİR YARIŞ"

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları İstanbul etabı hakkında bilgi veren İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu ise şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları, Muğla etabının ardından 2. etabımız yine, yeniden iki kıtanın buluştuğu, dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da gerçekleşecek. Bir tarafınız Asya, bir tarafınız Avrupa; böyle bir lokasyonda yarış düzenlemek heyecan verici. İstanbul’un binlerce yıllık tarihin, dinlerin, kültürlerin buluştuğu, kesiştiği bir noktada uluslararası katılımlı bir organizasyon düzenlemenin eşsiz bir değeri olduğuna inanıyoruz. İddia ediyoruz ki dünyanın en eşsiz parkurunda kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Tüm İstanbulluları bu etkinliği, değerli ev sahibimiz Galataport İstanbul’dan konfor, güvenlik ve heyecan içerisinde izlemeye davet ediyoruz. Elinizi uzatsanız yelkenlere dokunabileceğiniz harika bir gün aileniz ile sizleri bekliyor.”

Kaynak: anka