TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşmeleri sürüyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, “Artık yönetim Türk lirasının değer kaybetmesinden rahatsız değil. Merkez Bankası ve ekonomi politikası makas değiştirdi” dedi. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da “Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili endişe içindeyim. Ekonomi milli güvenliği tehdit eder hale gelmiştir” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı bütçesi ve 2020 yılı kesin hesabının görüşülmesine devam ediliyor. Milletvekillerinin dikkat çeken eleştirelire şöyle oldu:

YILMAZ: MERKEZ BANKASI VE EKONOMİ POLİTİKASI MAKAS DEĞİŞTİRDİ

- İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz: “AK Partili arkadaşlarım burada. Söylediğim söz önce nefsime sonra sizlere. İddia ile ortaya çıktınız ama iddianızı kaybettiniz. Aynı sınava biz de gireceğiz, kaybedersek yüzümüze vurun. Artık yönetim Türk lirasının değer kaybetmesinden rahatsız değil. Merkez Bankası ve ekonomi politikası makas değiştirdi. Şu an hem cari açık hem enflasyondan kurtulsaydık ama şu an bir teori ortaya atıldı, rasyonelleştiriyorsunuz. Bu makas değişikliğinin nedeni yeni bir ekonomi kurma düzeni. Bence bu rasyonel olmak gerekirse, iç piyasada tüketim malzemesi olarak kullanmak.”

KUŞOĞLU: EKONOMİ MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHDİT EDER HALE GELMİŞTİR

- CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu: “TMSF ile ilgili olarak dünkü MGK kararını sormak isterim. Bir konu daha var. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. Ekonomide bir makas değişikliği söz konusu. Şimdiye kadarki ekonomi politikalarını da inkar söz konusu. Peki milli kurtuluş savaşını ilan etti. Ertesi gün Türkiye yüzde 15 değer kaybetti. Bu nasıl ekonomi savaşıdır. Faiz, enflasyon, kur sarmalı budur. ‘Borçlanmayı azaltacağız’ deseydik anlardım ama ‘faizi düşüreceğiz…’ Türkiye fakirleşmiştir. Çin’in altında asgari ücretle dünyayla rekabet edecekse, Çin ve Hindistan rekabet ederken üretimi de vardı. Türkiye hepsinin ithalatçısı. Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili endişe içindeyim. Ekonomi milli güvenliği tehdit eder hale gelmiştir.”

BÜLBÜL: DİYANET’İN 7 BAKANLIKTAN DAHA ÇOK BÜTÇESİ VAR, YAPILMAK İSTENEN NEDİR?

- HDP Antalya Kemal Bülbül: “Diyanet İşleri Başkanlığı çoğul bir kavram olmasına rağmen sadece İslam’ın Sünni ve Hanefi mezhebine dair fıkıh vermekte. Her konuda fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığı işkence konusunda fetva vermemektedir. Veysel Karani hakkında sesini bile çıkarmamaktadır. Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı devlet tarafından şekillendirilmiş tekçi, retçi dini savunmakta ve sürekli nefret dilini sürüklemekte. Kürtçe mevlit okuyan kişi tutuklanmış ve maalesef hapishanede hastalanarak ölmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 7 bakanlık bütçesinden daha çok bütçesi var. Diyanet ile yapılmak istenen nedir? Aleviliği neden reddetmektedir.”

AYDEMİR: ERDOĞAN DEMİRTAŞ’TAN İNTİKAM ALMAK İÇİN MAHKEMELERİ SİLAH OLARAK KULLANDI

- HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir: (Hermes marka çanta ve ejderha meyvesinin yer aldığı dövizleri göstererek): Aydemir, “Yargı ne hale geldi? Recep Tayyip Erdoğan’ın intikam alma aracı haline geldi. Demirtaş ile kan davası güttü. Demirtaş’tan intikam almak için mahkemeleri silah olarak kullandı. Ahmet Altan’a yönelik siyasi intikam duygularıyla intikam aldı. Son olarak Osman Kavala’ya duyduğu kin ve nefretten dolayı yargıyı kin ve intikam alma aracı haline getirdi. Kobani kumpas davası ve HDP’yi kapatma davasıyla partimizden intikam alma saikleriyle devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, ekonomik kriz yaşattı. Bunu bilen var mı? Hermes çanta. Bedeli 50 bin dolar, 600 bin TL. 212 emekçinin asgari ücreti karşılaşılıyor. Bu ejder meyveli smoothie. Saraya bu meyveden kaç tane alınıyor?”

 

Kaynak: anka