Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin bir dava partisi olduğunu belirterek, “Bu sıradan bir parti değildir. Biz bir parti tüzük kuruluşu da değiliz. Biz, bir davayız. Eğer davaysak bu davanın mensubu olanlar birbirinin aleyhinde konuşamaz. Çünkü biz yola çıkarken ne dedik? Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz dedik. Bırakın gidenler gitsin. Hiç umursamayın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Antalya İl Teşkilatı toplantısında konuştu. AKP’nin dava partisi olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

ÇEŞME AÇMIYORUZ, OTEL AÇIYORUZ: Antalya için gece gündüz çalışıyoruz. Salgın döneminde turizmde yaşanan kısmi sıkıntılara rağmen Antalya gelişmeye, büyümeye devam ediyor. Mesela buraya gelmeden önce NG grubun 1.5 milyar lira bir yatırımla tamamladığı yeni otellerinin resmi açılışı gerçekleştirdik. Durmak yok. Yola devam. Dikkat edin. Çeşme açmıyoruz. Bir buçuk milyar liralık bir otelin açılışını yapıyoruz.

ATILIMLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ: Dünya birçok devlet ve hükümet başkanının, birçok küresel misafirlerimizin katılımıyla Antalya diplomasi forumunun birincisini düzenledik. Şimdi Antalya artık bu Türk küresel toplantıların inşallah merkezi haline gelir. Antalyalıların sabırsızlıkla beklediği atılımları gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

ASIL HEDEFİMİZ 70 MİLYON RAKAMINA DOĞRU YÜRÜMEK: Salgının olumsuz etkilerini kırmada uluslararası bir standart haline gelen aşılama. Çalışmaları son hızla devam ediyor. Turizm sektörümüz bakımından kritik öneme sahip ülkeler yavaş yavaş seyahat sınırlamalarını gevşetmeye başladı. Şimdi, inşallah salı günü itibariyle az önce Mehmet kardeşim de söyledi. Rusya yasakları kaldırıyor. Hemen şu anda Rusya’dan da turistler, Antalya’mıza akmaya başlayacak. Almanya, aynı şekilde kaldırdı. İngiltere’de biraz sıkıntı var ama ben Boris Johnson ile de görüşmemi yaptım. Mehmet Bey, o da takip ediyor. İnşallah orası da kaldıracak. Ben buna inanıyorum. Hollanda’dan olumlu sesler aldık. İnşallah diğer yerlerden de bu sesler gelecek. Bizim niyetimiz samimi. Biz, tüm insanlığa kapılarımızı en güzel şekilde açtık. Her türlü tedbirleri alıyoruz. Aşıdan tutunuz bütün bunların yanında otellerimizin kalitesine varıncaya kadar biz bu noktada gayet iyiyiz. Geçtiğimiz yılı, 16 milyon turistle kapatmıştık. İnşallah bu yıl daha fazla sayıya da ulaşacağız. Elbette asıl hedefimiz, 2019’daki 52 milyonluk turist sayısını en kısa sürede yeniden yakalayıp ardından 70 milyon rakamına doğru yürümektir.

ANTALYA’YA BİR GELEN BİR DAHA BURAYI UNUTAMIYOR: Gençler, Antalya aynı zamanda ülkemizin en önemli şarkı şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında en önemli tarım şehirlerinden biridir. Salgın döneminde diğer pek çok hususla birlikte tarım üretiminde ve gıda sanayinde kendi kendine yeterli olmanın ehemmiyeti bir kez daha görülmüştür. Allah’ın her türlü güzelliği ve nimeti bolca bahşettiği Antalya’mızın bu potansiyeli en etkin ve verimli şekilde kullanabilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu şehir, sadece bizim değil. Giderek tüm dünyanın göz bebeği haline dönüşüyor. Antalya’ya bir gelen bir daha burayı unutamıyor. Dün ve önceki gün bizzat iştirak ettiğimiz iki önemli uluslararası toplantıda, dünyanın dört bir yanında gelen misafirlerimizin Antalya’ya nasıl hayranlıkla baktıklarını gördük. İnşallah en kısa zamanda şehrimizin potansiyelini hak ettiği şekilde kullanabileceği günlere ulaşacağımıza inanıyorum.

19 YILDIR TÜM SAMİMİYETİMİZLE VE İMKANLARIMIZLA ÇALIŞTIK: Kardeşlerim, biz bu güzel şehri, hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için 19 yıldır tüm samimiyetimizle ve imkanlarımızla çalıştık, çalışıyoruz. Yönetimin bizde olduğu belediyelerde de aynı gayreti ortaya koyuyoruz. Bugün Antalya’da hükümet yatırımları konusunda en küçük bir sıkıntı, duraksama, gerileme, eksiklik söz konusu değildir.

YEREL YÖNETİM HİZMETLERİNDE ANTALYA, HİZMET FAKİRİ BİR ŞEHİR DURUMUNA DÜŞTÜ: Yerel yönetimlerde durum, hiç iç açıcı değildir. İşte az önce il başkanımızın ifade ettiği, yahu su parası su… Allah’ın nimetini hangi fiyatlarla satıyorlar? İşte dinledik. Yalnız burada mı bu? İstanbul’da da böyle. Ankara’da da böyle. Yahu bunlardan Allah’ın nimetini bile kullarına acımak diye bir şey söz konusu değil. Yerel yönetim hizmetlerinde Antalya, hizmet fakiri bir şehir durumuna düştü. Belediye yönetimi değişen pek çok yerde olduğu gibi burada da bırakınız yeni yatırımları, eskiden tamamlananların işletmesi dahi yürütülmemektedir. Büyükşehirde ve ilçelerde muhalefette olduğumuz her yerde olduğumuz gibi Antalya’da da millete karşı sorumluluğumuzun ve siyasetin gereğini yerine getirerek, karşımızdaki bu fotoğrafı halkımızla paylaşmalıyız. Esasen Antalyalıların gönlündeki yerimizi gayet iyi biliyoruz. Antalya, AK Parti’nin yüzde 20’den yüzde 50’ler sınırına geldiği bir yerdir. Bu başarıda payı olan teşkilatımızın tüm mensuplarına ve elbette en başta da Antalyalı kardeşlerimizin her birine şükranlarımı sunuyorum.

MAKAM MEVKİ İÇİN DEĞİL. ALLAH İÇİN SEVMEK: Bir, Ana kademe daha çok çalışacak. Peki, daha çok nasıl çalışacak? Öncelikle, gerek milletvekillerimiz gerek tüm ana kademe ilçe teşkilatlarıyla beraber bir beraber kardeşçe kıskanma yok. Birbirinin hakkında ileri geri konuşmak yok. Kardeşlerim. Genel Başkanınız olarak, lideriniz olarak sizden bir şey istiyorum. Birbirinizi, birbirimizi Allah için seveceğiz. Makam mevki için değil. Allah için sevmek… Ve öyle bir dayanışma içerisinde olacağız. Gerek ana kademe gerek hanım kardeşlerim gerekse genç kardeşlerim… Hiç birbirimizin arkasından en ufak bir laf etmeyeceğiz. Niye? Birbirimiz Allah için seviyoruz.

BIRAKIN GİDENLER GİTSİN. HİÇ UMURSAMAYIN: Bu sıradan bir parti değildir. Biz bir parti tüzük kuruluşu da değiliz. Biz, bir davayız. Eğer davaysak bu davanın mensubu olanlar birbirinin aleyhinde konuşamaz. Çünkü biz yola çıkarken ne dedik? Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz dedik.  Bırakın gidenler gitsin. Hiç umursamayın. Siz teşkilatımızda, siz teşkilat mensuplarımızdan önümüzdeki seçimlerden AK Parti’yi yüzde 50’nin çok üzerinde bir başarı çıtasına çıkaracak azmi ve kararlılığı şu az önceki şarkımızı söylerken de gördük.

BENİM MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIM DAĞ, TAŞ DEMEDEN HER YERİ DOLAŞMALARI LAZIM: Değerli kardeşlerim, Antalya ile birlikte ülkemizin 81 vilayetinin tamamını bu hedefe doğru kararlılıkla yürüyoruz ama benim sizden tekrar bir ricam daha var. Arkadaşlar, az önce bir dostla konuşuyorduk. Bir şey söyledi bana. Bulunduğu ille alakalı, ilimizin milletvekilleri, burayı söylemiyor. Başka bir yer. İlimize uğramıyorlar dedi. Teşkilatı, doğru dürüst görmüyoruz dedi. Değerli kardeşlerim, 7 milletvekilimiz var değil mi Antalya’da? Evet. Yahu tamam onu da katarız. Şimdi biz, 6 milletvekilimiz, bütün hafta Salı, Çarşamba, Perşembe Ankara. Ama bunun dışında nerede olması lazım? Antalya’da. Antalya’da olacak. Ve burada benim milletvekili arkadaşlarım dağ, taş demeden her yeri dolaşmaları lazım. Bu konuda sürekli olarak İbrahim Bey, teşkilat olarak onların programlarını yapmalı. Hangi ilçeyi nasıl dolaşacaklar? Burada ne gibi ziyaretler yapacaklar? Milletvekili arkadaşlarımız teşkilata tabi olacak. Yapılan programa uyacak. Ana kademe kadın kolları gençlik kolları hep birlikte Antalya’nın altını üstüne getirmeniz lazım. Belediye başkanlarımız aynı şekilde. Tüm ilçeleri altını üstüne getirerek dolaşmaları lazım. Biz niye durmak yok yola devam dedik ?

BİZ ŞİMDİDEN 2023’ÜN STARTINI VERDİK: Biz şimdiden 2023’ün startını verdik. 2023 bir başka olmak durumunda ve 2023’te Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Milletvekillerimizin sayısını daha da artırıyoruz ve 2024’e büyükşehir belediyesi başta olmak üzere inşallah ilçe belediyelerini de silme götürmemiz lazım. Çünkü bu kadar güzel bir şehrin hizmete ihtiyacı var. Şunu unutmayın bu hizmeti Ak Parti’den başkası getiremez. Ülkemizdeki 276 milyon hanenin her birine ana kademe teşkilatlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla kardeşlerim… Mutlaka gireceğiz. Buna var mısınız? Hazır mısınız? Ama dikkat edin güler yüzle, nezaketli… Kalplere dokunmayı, kafalardaki soruları cevaplamayı bilen, şehre ve ülkeye yaptığımız hizmetleri en etkili şekilde aktarabilen mensuplarımızın kazanmadık gönül bırakmayacaklarına ben inanıyorum. AK Parti’nin Türkiye’nin sadece dününün ve sadece bugününün partisi değil yarının partisi olduğu gerçeğini ne kadar gösterebilirsek, seçimlerde alacağımızı destek o derece büyük olacaktır.

BUNLARIN BÖYLE BİR YATIRIMLARI, ESERLERİ VAR MI?: Ülkemizdeki muhalefet partilerinin hiçbirinin milletin ve memleketin geleceğine ışık tutacak eser ve hizmet siyasetlerini örnek oluşturabilecek ne vizyonları ne de müktesebatları olmadığını her insana aktarmamız lazım. Bunların böyle bir yatırımları, eserleri var mı? yok. Hep söylüyorum. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Elhamdülillah 81 vilayette eserleri olan bir partiyiz biz. Ya bugün diğerlerinin böyle bir şeyi var mı? CHP’nin var mı? Yok değil mi? Yok değil mi? Yok. Öbür tarafta İP’in var mı? Yok zaten. Dün bir bugün iki. Yaptıkları bir şey yok. Sadece bunlar adı millet olan illet ittifakıyla bir şeyler yapıyor. Kimle bunlar ittifak halindeler? Kardeşlerim… PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Şimdi ne diyorlar? PKK terör örgütüyle beraber miyiz değil miyiz? Bir gün çıkıyorlar diyorlar ki bizim onlarla alakamız yok. Bunları anlamak mümkün değil. Zillet ittifakı bunlar. Bunlardan başka bir şey olmaz. Dağdaki teröristlerle bir ve beraber olanlarla benim milletimin yol vermesi mümkün değil.

ONLARA OY VERECEK MİSİNİZ?: Ben bugün Antalya’dan tüm milletime sesleniyorum. Sevgili milletim, dağdaki teröristlerle yan yana olan onlarla omuz omuz olan ve onlarla beraber bu ülkede bir şeyler yapacağını söyleyenlere inanıyor musunuz? Allah aşkına bu teröristlerle beraber olan bizim Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? Ben salondakilere inanıyorum. Salondan oraya bir şey çıkmaz ama şu anda bu salonda olmayan milletime sesleniyorum. CHP’li kardeşlerimize sesleniyorum İYİ Partili kardeşlerimize sesleniyorum: Cumhur ittifakı olarak biz bu yolda milletin sesiyiz. Cumhur’un sesiyiz. Bu yola böyle çıktık. Gençleri bizim bu ülkede yapacağımız çok şey var. Yapacağımız yatırımlar çok. Bizim bu yatırımların hedef kitlesi kim? Cumhur. Yani insan. Milletimizin ta kendisi bunların adı millet ittifakı. Ama bunların milletle alakası yok. Bunlar zillet. Biz bütün bu yatırımlarımızı yaparken bütün bu yatırımlarımızla beraber bizler inşallah muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimizi de her geçen gün gerçekleştirme yolundayız. Şayet bütün bunları hakkıyla anlatabilirsek gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız, gelecekleri için kendilerine umut verebilecek tek partinin ak parti olduğunu 18 yıl, 19 yıldır nasıl bildiyseler, nasıl bunu kabul ettiyseler. İnanıyorum bundan sonra aynı şekilde bu desteği vereceklerdi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN BİR DERDİ VAR, BİR AŞKI VAR: Bu gerçeği ülkemizde ve hatta kendi içimizde göremeyenler olabilir. Ama dışarıdan sevgili gençler dışarıdan bakan herkes bu tablonun farkında doğrudan Türkiye’ye saldıramayanların AK Parti’ye hedef aldığı gerçeğini, Gezi olaylarından beri yaşadığımız sayısız hadisede hep birlikte gördük. Yaşadık. Bugün de aynı oyun, farklı aktörler ve konular üzerinden yine sahnelenmektedir. Bakın, Gezi’de mesele ağaç değildi. Emniyet yargı darbe girişimi olan 17-25 Aralık’ta mesele hukuk değildi. Hendek olaylarında mesele Kürt kardeşlerimiz değildi. Ordu içindeki FETÖ’cülerin başladığı 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde mesele Türkiye’ye sahip çıkmak değildi. Suriye sınırlarımızı boydan boya bir terör koridoruyla kapatma girişiminde mesele oradaki insanların haklarını korumak değildi. Ekonomimize yönelen saldırılarda mesele, para, pul değildi. Maruz kaldığımız nice gizli açık ambargolarda mesele diplomasi masalarında değil sosyal medya mecralarında dile getirilen gerekçeler, hiç değildi. Ülkemizdeki muhalefet temsilcilerinin ellerine tutuşturulan kağıtlar üzerinden oluşturulmaya çalıştıkları, algı girişimlerinde de mesele asla hakikat arayışı değildi. Evet, son sekiz yıldır kesintisiz şekilde yaşadığımız tüm bu saldırılarda hedef, doğrudan Türkiye’ydi. Hedef Tük milletinin istiklali, istikbali, kazanımları ve kazanacaklarıydı. Hedef 2023 vizyonumuzdu. Yeni nesillere emanet ettiğimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarının işaret ettiği medeniyet uyanışıydı. Hamdolsun, milletimiz bu oyunu, bu tuzağı görmüş ve girdiğimiz her mücadelede gerektiğinde canı pahasına yanımızda yer almıştır. Kardeşlerim, bakınız biz böyle 4’lü, 5’li, 6’Lı birçoklu bir zillet ittifakı değiliz. Biz, bir Cumhur İttifakıyız ama Cumhur İttifakı’nın bir derdi var. Bir aşkı var.

EN AĞIR CEZAYI ALACAĞINA İNANIYORUZ: 100'e yakın emekli amiralin şu anda hesapları soruluyor. Sen emekli olmuşsun ya senin milletle, devletle ne işin var. İşine bak, bunların hesabını bu ülkenin yargısı size soracaktır. Ben İzmir'deki son saldırıyı aynı çerçevede görüyorum. Çeşitli örgütlerin teşkilatlarımıza yönelik saldırılarında vatandaşlarımızdan şehit olanlar olmuştur. Bugün ortalığı ayağa kaldıranlardan ses çıkmadı, çünkü bunlar saldırıya uğrayanlar kendilerinden başkasıyla görmezden gelirler ve hatta 'ohh' çekerler. Kim olursa olsun bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için çalışıyoruz. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz. İzmir'deki provokasyonu kınadık, kınayacağız. Son bir gayretle ortaya sürülen figüranlar, sergilenen arsızlıklar sizlerin moralini bozmasın. Biz bu oyunu çok gördük ve yaşadık. Hepsinin de üstesinden gelerek bugünlere ulaştık. Kardeşler, hesabi olmayacağız, hasbi olacağız. Unutmayınız, Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe AK Parti de büyür ve güçlenir. Biz kaderi ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleşmiş bir partiyiz. Biz bugüne kadar her ne yaptıysak milletimizle birlikte yaptık, her ne yapacaksak da milletimizle birlikte yapacağız."

ERDOĞAN, SELÇUK TEKAY'I ANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının söylendiği sırada önüne bir not bırakıldı. Erdoğan daha sonra  "Arkadaşlarımız da onu hatırlattı. Malum trafik yurtdışı ile... Söylediğimiz bu şarkının bestakarı Selçuk Tekay, O da rahmetli oldu. 14 Haziran'da vefat etmiş. Biz de kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı dileklerimi özelikle ifade etmek istiyorum" dedi. 

Kaynak: anka