Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Mustafa Cengiz'in cenaze törenine katıldı. Erdoğan, "Gerçekten ‘Bu camianın içerisinde, özellikle futbol camiası içerisinde, yöneticilikte ben bir beyefendi tanıdım' dersem, haksızlık yapmış olmam. Hakikaten bir beyefendiydi ve bir beyefendi olarak da görevini son ana kadar böyle icra etti" dedi.

Galatasaray Kulübü’nün dün vefat eden eski başkanı Mustafa Cengiz için bugün İstanbul’daki Marmara İlahiyat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre; Mustafa Cengiz için ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Erdoğan, cenaze namazı sonrası şunları söyledi:

"Mustafa Cengiz Beyefendi’nin cenaze namazını hep beraber icra ettik. Rabbim mekanını cennet eylesin. Her nefis ölümü tadacaktır. Hepimizin döneceği yer de malum, orası. Birkaç kelam ile ben, müsaadenizle Mustafa Bey demeyeceğim, Mustafa Abi diyeceğim. Gerçekten ‘Bu camianın içerisinde, özellikle futbol camiası içerisinde, yöneticilikte ben bir beyefendi tanıdım' dersem, haksızlık yapmış olmam. Hakikaten bir beyefendiydi ve bir beyefendi olarak da görevini son ana kadar böyle icra etti. Rabbim inşallah gönül kırmayan, gönül kazanan, sürekli bu hal üzere devam eden Mustafa Abi'mizi cennetiyle, cemaliyle de ödüllendirsin. Rabbim ailesine ve camiaya sabırlar lütfeylesin. Rabbim yar, yardımcısı olsun inşallah."

Kaynak: anka