Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ANIL VEREL 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren 30 yıllık İBB çalışanı Dr. Ümit Erdem’in adını, Aksaray’daki İş Sağlığı Güvenliği ve Meslek Hastalıkları Araştırma Merkezi (İSGEM) Ek Hizmet Binası'na verdi. Binada Erdem’in yakınlarıyla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB’nin asaleti çok büyük. Bunu da en doğru şekilde hissettireceği ve yaşatacağı şey, kendine emek veren insanların isminin yaşatılması, onlara dönük hizmet veren bir anlayışı ortaya koyması, bir vefa örneğidir" dedi. 

Covid-19 nedeniyle tam bir yıl önce hayatını kaybeden İBB Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Ümit Erdem’in adı, Aksaray’daki İSGEM Ek Hizmet Binası'na verildi. Adı verilen binada Dr. Erdem’in yakınlarıyla bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinin kurumun çok değerli insanlarını da aralarından aldığını belirtti. Merhum Ümit Erdem’in de bu değerli insanlardan biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Sağlıkçılar, bu işten en fazla etkilenen insanlar oldu. Ve ne yazık ki can kayıpları yaşadık. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Erdem’in adının kurum içinde yaşatılacağını daha önceden beyan ettiğini hatırlatan İmamoğlu, “İş sağlığı ve güvenliği noktasında bir merkez kurma düşüncemiz, zaten bizim seçimde taahhüt ettiğimiz bir meseleydi. Buradan sadece kurumumuz da faydalanmayacak. Dışarıdan da faydalanma imkanlarını sunacağız. Dolayısıyla Ümit Hoca’nın ismi, sadece kurum içindeki hizmette yaşamayacak, dışa dönük de bir hizmetle anılacak” dedi.

 "BİZİM AİLEMİZİN 30 YILLIK ÇALIŞANIYDI"

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim ailemizin 30 yıllık çalışanıydı. 30 yıl buraya emek vermiş bir insan. İBB’nin asaleti çok büyük. Bunu da en doğru şekilde hissettireceği ve yaşatacağı şey, kendine emek veren insanların isminin yaşatılması, onlara dönük hizmet veren bir anlayışı ortaya koyması, bir vefa örneğidir. Kurumu daha da asil kılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu yapmıştır ve yapacaktır da."

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Programa katılan Dr. Ümit Erdem’in ablası Özgül Erdem, kardeşinin ölümünden 4,5 ay önce de annelerini kaybettiklerini söyleyerek, “Kardeşim anneme çok düşkündü. Onun ölümüne çok üzülmüştü. Annemizin acısını yaşarken bir de kardeşimizi kaybetmenin acısını yaşadık. Kardeşimizin adının bu binaya verilmesi bizi çok onurlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. 

GÖÇMENLERE DE HİZMET VERİLECEK

Merhum Dr. Erdem’in adının verildiği İSGEM’de, hijyen laboratuvarı, göçmen işçi sağlığı merkezi, İSG dijital kütüphanesi, iş sağlığı güvenliği ve meslek hastalıkları eğitim merkezleri de bulunacak. Hijyen laboratuvarı içerisinde, çalışma ortamları ve kişisel maruziyet ölçümleri (iş yeri içindeki aydınlatma, toz, gürültü, termal konfor ve kimyasal gaz gibi unsurların işçinin çalışma ortamına dolayısıyla sağlığına etki eden unsurların kişi bazında ölçülerek analiz edilmesi) yapılacak. Göçmen işçi sağlığı merkezinde, güvenceli ve güvencesiz olarak çalışma yaşamı içerisinde bulunan göçmenlere yönelik çalışmalar yürütülecek. Dijital kütüphane merkezinde, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili araştırma yapan öğrencileri ve akademisyenler için bilimsel yayınlara ulaşma imkanı sağlanacak.

Kaynak: anka