CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum'un Ortaköy ilçesi Aştavul beldesinde bulunan ve 10 yıldır boş tutulan yatılı ilköğretim okulunun ahır olarak kullanılmaya başlandığını söyledi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’da Aştavul beldesinde bin öğrencinin eğitim görebileceği okul ve yurt binasının kaderine terk edildiğini söyledi. Tahtasız, Şehit Doğan Mutlu’nun isminin verildiği eski Yatılı İlköğretim Bölge Okulu binasında hayvan beslendiğini, binanın bir bölümünün ise samanlık olarak kullandığını ifade etti.

Bir yıl önce aynı yerde inceleme yaparak konuyu gündeme getiren Tahtasız, herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine okul binasının önünde bugün bir açıklama daha yaptı.

OKUL BİNASI 10 YILDIR ATIL DURUMDA

Öğrenci yetersizliği nedeniyle 2011 tarihinden bu yana okulun atıl vaziyette bulunduğunu anlatan Tahtasız, 2013 yılında yetkililerin okul binasının açık ceza infaz kurumuna dönüştürülerek Adalet Bakanlığı’na devredileceği bilgisini verdiklerini de hatırlattı.

Binanın sahipliğinin hangi bakanlıkta olduğunun açıklanmasını isteyen CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız şöyle konuştu:

“Ahır yapılmış dediğimizde bize kızanlar, hala değişiklik yok. Camlar kırık halde. 2011 yılından sonra öğrenci yetersizliğinden dolayı bu yatılı bölge okulu kapatıldı. Bizi yalanlayan müdür değişti, ama yeni atanan milli eğitim müdürü ile görüşme yaptım. Burası hala Milli Eğitim Bakanlığı’na ait bir alan. 36 bin metrekarelik bir yer. Burada öğrencilerimizin kalacağı yurt da var. Dönemin milletvekili Salim Uslu, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile o dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmelerde buranın cezaevi olacağı müjdesini verdi. 11 Nisan 2013 yılında burasının açık cezaevi olacağını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Adalet Bakanlığı’na geçtiğini söylemesine rağmen dünyalarca para harcanmış, burası hala atıl bir vaziyette.”

 

Kaynak: anka