Tekirdağ Çorlu’da 2018’de 25 kişinin öldüğü, 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin davanın 8’inci duruşması Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, soruşturma savcısı Galip Yılmaz Özkurşun hakkında “görevi kötüye kullanma ve adil yargılanmayı engelleme” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulması talebini, gereğinin yapılması için Adalet Bakanlığı'na sevk etti.

Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin ölümü ve 300’ü aşkın kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasına ilişkin davanın 8. duruşması Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

Çorlu tren katliamında oğlu Arda Sel'i kaybeden anne Mısra Öz Sel de mahkeme başkanına “Heyetiniz, katilleri koruyor. Savcınız katilleri koruyor” diye seslendi.

Duruşmada mağdur avukatlarından Can Atalay, soruşturma savcısı Galip Yılmaz Özkurşun hakkında “görevi kötüye kullanma ve adil yargılanmayı engelleme” suçlarından suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Mahkeme Adalet Bakanlığı muhaberat bürosuna iletilmesi konusunda gereğinin yapılması yönünde karar verdi. Mahkeme duruşmayı 25 Ocak 2022 tarihine erteledi.

Duruşma öncesinde mağdur aileler, kalabalık nedeniyle duruşmanın yapıldığı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne adalet istemiyle kısa bir yürüyüş de yaptı. Yürüyüş sırasında "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganı atıldı.

İki kardeşini ve bir yeğenini ve kızını kaybeden Zeliha Bilgin, “Bundan 3,5 yıl önce 25 kişi göz göre göre öldürüldü ve tek bir kişi yargılanmadı, yargılanmayacak da çünkü korunuyorlar. 17 kişi hakkında suç duyurusu yapılmıştı. Onlardan kimler gelecek bugün hep birlikte göreceğiz" dedi.

Mısra Öz Sel de "25 kişinin kanı bu katillerin elindedir. Adaletin sorumluluğu da Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Galip beyin önündeki dosyalardadır. Bugün bunu görmeye geldik. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Ailelerden biri “Bu dört kişiyi istiyoruz dört kişiyi, (TCDD üst düzey yöneticileri). Onlar gelecek. Buradaki göstermelik dört kişi içeriden çıkacak” diye yetkililere seslendi.

Davada; TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy 143 Yol Bakım Şefliği Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk’un “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 2 yıl ile 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

 

Kaynak: anka