GAYE ŞEYMA CAN   

İstanbul Küçükçekmece’de yenilenen bir çocuk parkında kullandıkları görsellerin "silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın sembollerini andırdığı" gerekçesiyle yargılanan 3 kişi beraat etti.

Küçükçekmece Belediyesi’nin kontrol mühendisi Deniz Doğan Koca ile yüklenici firmalarda peyzaj mimarı olarak çalışan Gülsüm Güner Mağara ve Yüksel Pehlevan’ın, ilçede yenilenen bir çocuk parkında kullandıkları görsellerin silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın sembollerini andırdığı gerekçesiyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılandığı davaya bugün edildi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Deniz Doğan Koca ve Gülsüm Güner Mağara ile avukatları katıldı.  

“SUÇLU OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM”

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Deniz Doğan Koca, “Küçükçekmece park davasıyla ilgili suçlu olduğumu düşünmüyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Sanık Gülsüm Güner Mağara da savunmasını yaparken “Terör örgütü ile bağlantım yoktur. Suçsuz olduğumu düşünüyorum. Beraatımı talep ediyorum” diye konuştu.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PROPAGANDA OLMADIĞINA KARAR VERMİŞTİ”

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, “İçişleri Bakanlığı dahi yaptığı incelemelerde propaganda olmadığına kadar verip, burada çalışan herkesin işine devam etmesine karar vermiştir. Whatsapp yazışmalarında, bu şahısların ortaya çıkan şekli bilmeden oluşturdukları görülüyor. Bu insanların PKK silahlı terör örgütü ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTIM YOK, AMCAM GAZİDİR”

Davanın karara bağlanmasının öncesinde son sözleri sorulan sanık Deniz Doğan Koca, “Burada olmaktan çok üzgünüm. Terör örgütü ile bağlantım yok. Kendi amcam gazidir. Bu şekilde bir durum ailemiz için söz konusu değildir. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.

“VATANINI MİLLETİNİ SEVEN, ATATÜRKÇÜ BİR BİREYİM”

Sanık Gülsüm Güner Mağara da son söz olarak, “Vatanını, milletini seven, Atatürkçü bir bireyim. Terör örgütüyle hiçbir bağlantım yoktur. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme, sanıklar Deniz Doğan Koca, Gülsüm Güner Mağara ve Yüksel Pehlevan’ın beraatlarına karar verdi.

Kaynak: anka