Haber: BERKAY VAROL-ALİ EKBER ŞEN / Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP'nin Mersin’deki “Milletin Sesi” mitingi öncesinde; "Nasıl 2002 yılında o dönemin hükümet partileri baraj altında kaldıysa bu gidişle AK Parti ilk seçimde baraj altı. Mitinge 2,5 saat kala millet heyecanla gelmeye başladı. Bu meydan yüz binlerin olacak" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Mersin’deki “Milletin Sesi” mitingi öncesinde ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Öztunç, şunları söyledi:  

"BU GİDİŞLE AK PARTİ İLK SEÇİMDE BARAJ ALTI"

"Gittiğimiz yerlerde yurttaşlar bize, ‘Biz o mitinge geleceğiz, siz gelseniz de gelmeseniz de biz geleceğiz, biz bıktık’ diyorlar. ‘Zamlardan bıktık’ diyorlar. Her gün akaryakıta, doğal gaza, elektriğe, ay çiçek yağına, bebek mamasına, ekmeğe zam mı olur? Vatandaş artık bıkmış durumda. Vatandaş, kararını vermiş. Dün Adana’da bir vatandaşımız geldi, ‘Ben AK Partiliyim, 60 oyum var yıllardır AK Parti’ye veriyorum, bundan sonra asla vermeyeceğim çünkü bunlar bizi perişan etti’ dedi. Millet bıkmış, bütün millet AK Parti ile ilişiğini kesmiş.

Dün Mahir Ünal benim memleketim Elbistan’da bir açılışa gitti, kendisi AK Parti Grup Başkanvekili. Kimse yok. Videosu var, yayınlandı. Kendisi söylüyor, ‘Kimse gelmemiş, bir siz gelmişsiniz’ diyor, partisinin yöneticilerine söylüyor. Artık millet AK Parti ile bütün ilişkisini koparmış durumda, sandığı bekliyor. Nasıl 2002 yılında o dönemin hükümet partileri baraj altında kaldıysa bu gidişle AK Parti ilk seçimde baraj altı. Mitinge 2,5 saat kala millet heyecanla gelmeye başladı. Bu meydan yüz binlerin olacak."

 

Kaynak: anka