CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Dozvola Belgesi(transit geçiş belgesi) bekleyen nakliyecilerin yaşadığı sorunlara ilişkin konuştu. Yalım, ilgili bakanlıkları acil göreve çağırdı.

Dozvola Belgesi olmadığı için sınır kapılarında yükleri ile beraber kalan ve hareket edemeyen nakliyecilerin isyanı Meclis’e taşındı. Nakliyecilerin günlerdir sınırda mağdur edildiğini vurgulayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım şunları söyledi:

“Sayın Ulaştırma Bakanına sesleniyorum, Sayın Ticaret Bakanına sesleniyorum, Sayın Dışişleri Bakanına sesleniyorum. Acilen bu konunun üzerinde gerekenin yapılmasını özellikle talep ediyorum. “

“3 BİN ARAÇ 10 GÜNDÜR SINIRDA MAĞDUR BEKLİYOR”

Üç bakanı göreve davet ettiğini belirten Yalım, sözlerine şöyle devam etti:

“Uluslararası nakliyat yapan firmalarımızın Kazakistan Dozvolası, yani geçiş belgeleri bittiği için şu an Hopa’da 3000 araç 10 günü aşkındır bekliyor. Firmaların yetkilileri ciddi anlamda sıkıntıdalar. İhracat yapamıyoruz. Karşı ülkedeki araçlarla giden malları bekliyorlar, firmalar zarar ediyor. Hem malı gönderen firma mağdur hem nakliyeci mağdur hem de karşı ülkedeki malı bekleyen firma mağdur. O yüzden bir an önce bu üç bakanı göreve davet ediyorum ve nakliyeciler adına acilen dozvola sorununu çözmelerini talep ediyorum”

Kaynak: anka