Adıyaman’ın Hamzalar köyündeki yurttaşlar elektrik sorunlarını CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’ye anlattı. Tutdere, “Hamzalar’daki bu gariban yoksul insanların bu perişanlığı çözülünceye kadar bu sorunun takipçisi olacağız” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adımayan’ın Gölbaşı ilçesinde elektriği olmayan 7 mezradan Hasanlar mezrasının bulunduğu Hamzalar Köyü’nde yurttaşların sorunun dinledi. Bir köylü, “Günlerce elektriksiz kaldığımız da oldu. Elektrik hattının bir an önce bakıma alınmasını istiyoruz” dedi.

Tutdere, köyün elektrik sorununu TBMM’de gündeme getirdiklerini ancak iktidarın sorunu çözmediğini belirterek, “Çözülünceye kadar da dillendirmeye devam edeceğiz. Hamzalar’daki bu gariban yoksul insanların bu perişanlığı çözülünceye kadar bu sorunun takipçisi olacağız. Muhtarımız da bu konuda çok gayret sarf ediyor. Valilik ile TEDAŞ arasında gide gele artık adamın tabanları şişti. O ona gönderiyor, o ona gönderiyor” diye konuştu.

Tutdere, sorunun çözümüne ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüştüğünü, bir bakan yardımcısının görevlendirildiğini belirtti. Tutdere, “O bakan yardımcısı da sanırım sorunu çözmedi” dedi. Tutdere şunları söyledi:

Türkiye artık gerçekten yönetilemiyor. Ekonomik kriz derinleşmiş durumda. Köylünün ürettiği para etmiyor. Köylü tarlasına yeteri kadar gübre atamıyor. Traktörünün deposunu dolduramıyor. Türkiye’nin her tarafından ciddi bir kriz var. Çiftçisi mağdur olan ülkenin kalkınma imkanı yok.” dedi.

 

Kaynak: anka