MEHMET SIDDIK BİLGE

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Diyarbakır’da vatandaşlarla sohbet etti. Tekin, “Sefalet var, yoksulluk var, işsizlik var ama buna rağmen, Diyarbakırlı birinci önceliği, kendi şehrinde huzur istiyor, barış istiyor, kardeşlik hukuku istiyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Diyarbakır esnafını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti. Başta gıda olmak üzere su ve elektrik faturalarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar, icra kağıtlarını faturalarını Tekin’e gösterdi.

"NE SUÇUM VARDI?" 

Bir vatandaş, Tekin’e; "DEDAŞ’tan şikayetçiyim. Saatime bakarak, 5 milyar 900 milyon (5 bin 900 TL) ceza kesti. Cezayı da ödemek zorunda kaldım. Ne suçum vardır? DEDAŞ milletin anasını ağlattı" dedi.

Bir başka vatandaş ise "Faturam gelmeden sistemden yüksek meblağlar yazılmış. Geçen ay 800 TL" deyince Gürsel Tekin “Hükümet son günlerde gıda terörü ile ilgili terörist arıyor. Teröristin başı DEDAŞ. Böyle bir şey olur mu? Gıda terörünün merkezi, bu hükümetin ta kendisi” diye konuştu.

Yaşlı bir vatandaşın cebinden 10 bin TL tutarındaki faturayı göstermesi üzerine, Tekin; “Vatandaşın bunların rakamdan haberi yok mu? Bunlar nasıl ödenecek?" sorusuna bir başka vatandaş, "İcralık olacağız" karşılığını verdi.

Tekin daha sonra şunları söyledi:

“Diyarbakır'da gördüğüm tablo şu: Ekonominin ateşi yüzde 43'leri bulmuş. Can çekişiyor. Sefalet var, yoksulluk var, işsizlik var. Ama buna rağmen Diyarbakırlı birinci önceliği kendi şehrinde huzur istiyor, barış istiyor, kardeşlik hukuku istiyor. Bunu herkes bilsin.”

Kaynak: anka