MEHMET SIDDIK BİLGE

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Diyarbakır’da halkla buluştu, esnafın derdini dinledi. Tekin, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada; “Kürt meselesinin bir Türk meselesi haline getirilmesi lazım. Bu sadece bir Kürt meselesi değil. 85 milyon vatandaşımızın ortak meselesi olan bir meseledir. Bunun çözümü de siyasette olur. Siyaset yeter ki bu konuda kararlı olsun” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Diyarbakır’ı ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi. Tekin, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısını düzenledi. Türkiye’nin her kentini dolaştıklarını ve vatandaşlarla konuştuklarını söyleyen Tekin, şunları söyledi:

“Takdir ederseniz çok büyük sorunlar birikmiş. Özellikle son günler de tartışma konusu olan bir tarafta gıda terörü meselesi, diğer tarafta kiraların artışı meselesi var. Yönetenler hiç kusur aramazlar kendilerinde, insan tabiatı böyledir. Mutlaka hatalarını ya da eksiklerini bir yere ciro ederler.

Görüldüğü gibi bu iktidarında uzun süredir bu alışkanlığı devam ettirdiğini görüyoruz. Gıda konusunda TÜİK verilerinin ne kadar sağlıksız olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna rağmen TÜİK verilerine göre 1 yıl içerisinde üretici maliyetlerinin yüzde 39 arttığını söylüyor. Kim söylüyor bunu? Hükümetin itibar ettiği bu kurumu baz alırsanız, gıda terörünü görebilirsiniz.

İnşaat sektörüyle ilgili olarak benim yaşadığım İstanbul'da son 1 buçuk, 2 yıl içerisinde 400 bin seçmen göç etmiş. Hane ile çarparsak 1 milyonun üstünde insanımızın İstanbul’dan göç ettiğini görüyoruz. Buna rağmen İstanbul'da bir konut, bir kira sorunu varsa bunun da temel sebebi inşaat maliyetlerinin ne kadar yükseldiğini görürüz.

Türkiye'nin dört bir yanında yani İstanbul’da, Diyarbakır'da, Gaziantep'te, Rize'de dertler aynıdır. Tencere kaynamıyor. Sorunlar büyük. İşsizlik çok yüksek oranda ve sefaletin hangi boyutta olduğunu görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla, yine Türkiye coğrafyasının çeşitli bölgelerinde vatandaşlarımıza temaslarımız devam edeceğiz.”

“KÜRT MESELESİ, 85 MİLYONUN MESELESİDİR”

Tekin, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tekin’in sorulara yanıtları şöyle:

“Kürt meselesi konusunda, birçok siyasi partinin hazırlıkları olabilir. Lokal olarak, ‘şu olabilir, bu olabilir’ deme şansımız yok. Ben partimin kurumsal kimliğini temsil eden bir insan değilim. Ama, benim kişisel düşüncemi sorarsanız, kişisel düşüncem çok farklı onları da ifade edebilirim. Kürt meselesinin bir Türk meselesi haline getirilmesi lazım. Bu sadece bir Kürt meselesi değil. 85 milyon vatandaşımızın ortak meselesi olan bir meseledir. Bunun çözümü de siyasette olur. Siyaset yeter ki bu konuda kararlı olsun.

İktidar ve iktidar medyasının bütün baskısına rağmen, hakaretli aşağılayıcı cümlelere rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi heyeti Ortadoğu coğrafyasında bütün ülkelerle iletişim halindeydi. Mısır'a da gitti. Mısır'a giden arkadaşlarımızı adeta infaz ettiler. Şimdi size sorarım, her gün Rabia yapıyordunuz. Korkunuzdan bunu yapamaz hale geldiniz. Zamanında bütün bu uyarıları yapan bir siyasi partiyiz. Sayın Genel Başkanımızın dün söylemiş olduğu cümleyi en az 2 bin kez söylemiştir. Bir siyasetçi olarak en büyük dersimi sokakta alıyorum. Vatandaşlarımız filozof gibidir. Yani ben bütün siyasetçilere de öneririm, eğer siyaset öğrenmek istiyorsanız mutlaka millete gideceksiniz.

Ana dil meselesine bir şey söylediniz… Ana dil, insanın ana sütü kadar helaldir. Bunun tartışması bile olmaz.”

Kaynak: anka