CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Son üç ayda görülen Covid-19 vakalarının kaçı bir doz aşısını olmuş, kaçı iki doz aşısını olmuş, kaçı aşısız vatandaşlarımızdan oluşmaktadır” diye sordu. Taşcıer, “Türkiye’de şu an salgınla mücadele ve aşı kampanyası, Sağlık Bakanı’nın akşamları kafiyeli birkaç tweet atmasına dayanıyor. İnsanları aşı olmaya böyle mi ikna edeceksiniz?” değerlendirmesini yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Covid-19 aşılarının akıbetini TBMM gündemine getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Taşcıer, şu soruları yöneltti:

“Son üç ayda görülen Covid-19 vakalarının kaçı bir doz aşısını olmuş, kaçı iki doz aşısını olmuş, kaçı aşısız vatandaşlarımızdan oluşmaktadır? Covid-19 nedeniyle yoğun bakım servislerinde tedavi görenlerden kaçı bir doz aşısını olmuş, kaçı iki doz aşısını olmuş, kaçı aşısız vatandaşlarımızdan oluşmaktadır? Covid-19 nedeniyle gerçekleşen ölümlerden kaçı bir doz aşısını olmuş, kaçı iki doz aşısını olmuş, kaçı aşısız vatandaşlarımızdan oluşmaktadır? Günlük açıklanan Covid-19 verilerinde bu detayların da paylaşılması planlanmakta mıdır” sorularını sordu.

"AŞI KAMPANYASI SAĞLIK BAKANI’NIN KAFİYELİ BİRKAÇ TWEET ATMASINA DAYANIYOR"

Taşcıer, konu hakkında ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aşılama hızı maalesef istenen düzeyde ilerlemiyor. Bu durum toplumsal bağışıklığın kazanılması için gereken en az sınıra ulaşmamızı da zorlaştırıyor ve vaktimiz de daralıyor. Çünkü eylül ayında okullar açılacak ve çocuklarımızın bir sene daha okuldan uzak kalması geleceğimiz adına bir risk içeriyor. Türkiye’de şu an salgınla mücadele ve aşı kampanyası, Sağlık Bakanı’nın akşamları kafiyeli birkaç tweet atmasına dayanıyor. İnsanları aşı olmaya böyle mi ikna edeceksiniz?

“ELİMİZDEKİ GÜÇLÜ KOZ BİLİMDİR”

İnsanları aşı olmaya ikna etmek için elinizde çok değerli bir gerçeklik zaten var, bilim. Bilimsel verileri tam ve şeffaf şekilde açıklasalar, insanlar zaten aşının bu hastalığın ağır seyretmesine karşı ne denli etkili olduğunu görecek. Sağlık Bakanı’na çağrı yapıyorum, günlük açıklanan verilerde kaç vakanın aşılı, kaç vakanın aşısızlardan oluştuğunun detayını da paylaşın. Daha da önemlisi, yoğun bakımda yatan vakalar ve gerçekleşen ölümlerdeki aşılı aşısız detaylarını da paylaşın ki, aşının etkisini vatandaş görsün. Bakan Bey geçen sene ‘Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var, yakalanmamak’ diye ilginç bir çıkışta bulunmuştu. Doğrusu, elimizdeki en iyi, en güçlü ve en gerçek koz bilimdir, bunu da kullanmak gerekiyor."

Kaynak: anka