CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’de görüşülen Kooperatifçilik Kanunu hakkında söz alarak, “Çiftçimizin traktörüne haciz üzerine haciz gelirken, gübre alacak para bulamazken, tarladaki mahsulünü satamadığı için benzin döküp yakarken Saray’ın zirai maddeler harcaması 771 bin liradan 9 milyon liraya çıktı” dedi.

Orhan Sümer, TBMM’de görüşülen Kooperatifçilik Kanunu hakkında partisi adına konuştu. Çiftçi kooperatiflerinin asıl derdinin unutulduğunu ifade eden Sümer, “AKP’nin çiftçinin yararına yaptığı tek bir şey yok” diye konuştu. Sümer’in konuşmasından satır başları şunlar:

“Çiftçimizin traktörüne haciz üzerine haciz gelirken, gübre alacak para bulamazken, tarladaki mahsulünü satamadığı için benzin döküp yakarken Saray’ın zirai maddeler harcaması 771 bin liradan 9 milyon liraya çıktı. Kooperatiflere kanun yapmaya çalıştığımız, çiftçinin derdine derman aradığımız bugünlerde, Saray’da zirai ürün olarak ne yetiştiriliyor da masraflar tam 12 kat artabiliyor. 9 milyon lira, Türkiye’deki kooperatiflere dağıtılsaydı inanın bugün konuştuğumuz kanun teklifinden daha faydalı olurdu.

“MEMLEKET YANGIN YERİ, SARAY ŞEN ŞAKRAK”

AKP iktidarı 2002 yılıyla kıyaslanmayı sevmiyor. Haklılar. Çünkü kıyas kabul etmez kötü bir yönetim ve ucube bir başkanlık sistemi var. Vatandaşın ekmek alacak parası yokken, Saray’ın bir yıllık sadece içecek masrafı 1 milyon 319 binden 1 milyon 872 bin liraya çıktı. Ejder meyveli smoothienin bu kadar pahalı olduğunu sağ olsun AKP İktidarıyla milletimiz de öğrendi. Ekonomi çökmüş, memleket yangın yeri, Saray şen şakrak devam ediyor.

“TALAN DÜZENİ SONA ERECEK”

2020 yılının mart ayından günümüze neredeyse her ay 10 bine yakın esnaf iflas ediyor. Öğrenciler yurt sorunuyla, emekli geçim derdiyle, asgari ücretli pahalılıkla, memurlar 3600 ek gösterge talebiyle, çiftçi maliyetlerin artmasıyla, sade vatandaş yoksullukla mücadele ediyor. Saray ve şürekası haricinde Türkiye’de kimse mutlu değil. Ama hiç kimse merak etmesin; bu talan düzeni ilk seçimlerde son bulacak, gelir dağılımı adaleti sağlanacak, vatandaşın yüzü gülecek, cebindeki delik giderilecek. İlk seçimde kurulacak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile Saray şakşakçılarına, iktidar rantçılarına, 5 maaş birden alanlara, devleti soyup vatandaşın hakkına girenlere mutlaka hesap soracağız. Geliyor gelmekte olan.”

Kaynak: anka