CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Türkiye’nin 13 ili cayır cayır yanıyor… Afete dönüştüren AKP’nin kendisidir. Afet yönetimini de yanlış yaptıkları için bu ülke her anlamda yangın yeri” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun toplu sözleşme öncesi Adana Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasında konuştu.

Milletvekili olmadan önce Yapı-Yol Sen iş yeri temsilci olduğunu söyleyen Şevkin, şunları söyledi:

“Tüm Türkiye her anlamda yangın yeri. Türkiye’nin 13 ili cayır cayır yanıyor. 4 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden binlerce canlı, can olarak kabul edilmiyor, onlar bizim yaşamımızın parçası, insanoğlu canlı yaşamını yok ediyor. ‘CHP müsilajdır’ diyenler. İstanbul yönetimi henüz iki yıl iken, 30 yıldır yönetip müsilajı ortaya koyanlar, 6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı olmazken, doğa olaylarının afete dönüşmesine sebep olan AK Parti’dir. Bugün orman yangınlarına sağlıklı bir afet yönetimi sağlayamadığı için, kendileri 13 uçakla gezerken, ormanları korumak için sadece tek bir uçak bıraktıkları için, afete dönüştüren AKP’nin kendisidir. Dereleri imara açıp, imar barışı adı altında imar affı yapıp insanların yaşamını selde kaybetmesine sebep olan AK Parti zihniyetidir. Bu koşulları yönetmedikleri gibi afet yönetimini de yanlış yaptıkları için bu ülke her anlamda yangın yeri. Emek en yüce değer, ranta değil bütçeye ayrılması gerekiyor, kamunun içi boşaltılarak kamu emekçileri çalışmıyormuş zihniyeti yaratılması hiçbir şekilde kabul edilebilecek bir durum değildir.”

Kaynak: anka