Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına ait sosyal tesislerin bulunduğu 18 adet kamu arazisini özelleştirmeye çıkarmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Bir kişi, devletin tapusu kendisi üzerine yapılmış gibi davranıyor. Fabrikalar, köprüler bitti şimdi de gözünü kamu arazilerine dikti. Sata sata kamunun içini boşalttılar... Ne varsa satıyorlar satıcı bir hükümet bunlar" dedi. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ankara ve Dokuz Eylül Üniversiteleri, Adalet Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, SGK, TCDD gibi kurumlara ait araziler ile üzerlerindeki yapı ve varlıkların özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildi.

ARAZİLERİN KONUMU DİKKAT ÇEKİYOR

Özelleştirme kapsamına alınan araziler; Muğla Marmaris İçmeler, Antalya Manavgat Çolaklı, Ordu Perşembe Efirli, Tekirdağ Süleymanpaşa Kumbağ, İzmir Seferihisar Payamlı, İzmir Menderes Gümüldür, Çanakkale Gökçeada Dereköy, Balıkesir Edremit Akçay gibi sahil yerleşim yerlerinde bulunuyor. Bu araziler ilgili kamu kurumlarının sosyal ve dinleme tesisleri niteliğini taşıyor. Kararda ayrıca özelleştirme kararına yapılan itirazların da yerinde görülmediği belirtiliyor.

“MEMURUN TATİL YERİNİ SATIP KENDİSİNE YAZLIK VE KIŞLIK SARAYLAR YAPTIRIYOR”

Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, "Ne varsa satıyorlar satıcı bir hükümet bunlar" dedi. ANKA Haber Ajansı’na açıklama yapan Öztunç, özelleştirilen yerlerin kamu kurumlarına ait sosyal tesisler olmasına da dikkat çekti. Öztunç'un açıklaması şöyle:

“Bu özelleştirme aynı zamanda, kamu personelinin uygun fiyatlarla tatil yapabildiği, sosyalleşebildiği, dinlenebildiği yerlerin de ellerinden alınması anlamına geliyor. Kendisine yazlık, kışlık saraylar yaptıran Cumhurbaşkanı çok açık bir şekilde oluşan açığı kamu mallarını satarak, kamu emekçilerinin haklarını gasp ederek kapatmaya çalışıyor. Memurun tatil yerini satıp, kendisine yazlık ve kışlık saray yaptırıyor, kum döktürüyor. Satacaksan önce yazlık sarayını havada uçan sarayını satmakla başla. Memurun kamp alanından ne istiyorsun?”

 

Kaynak: anka