CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Paris Anlaşması ile ilgili, “Anlaşmayı bir türlü TBMM’ye getirmeyen AKP, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda ne anlatacak çok merak ediyoruz. Varsa yoksa beton dökme, orman yok etme, rant yaratma üzerine bir mantıkla iklim krizini daha da derinleştiriyorlar” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı yazılı açıklamada, Paris Anlaşması’nın onay için TBMM’ye getirilmemesini eleştirdi. COP olarak bilinen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın 31 Ekim-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İskoçya'nın Glasgow şehrinde yapılacağını anımsatan Öztunç, “COP’ta korkarız ki millet bahçelerini anlatıp, boş boş yüzlerine bakacaklar” dedi. AKP iktidarının iklim krizine karşı mücadelede sahici önlemler almadığını öne süren Öztunç, şunları kaydetti:

VARSA YOKSA RANT YARATMA, ORMAN YOK ETME: “Şimdi bu konferansta da ülkelerin attığı adımlar değerlendirilecek ve neler yapılması gerektiği tespit edilecek. Anlaşmanın yürürlüğe konmaması bir yana iktidar, tüm bu hedeflerin yanından bile geçemiyor. Varsa yoksa beton dökme, orman yok etme, rant yaratma üzerine bir mantıkla iklim krizini daha da derinleştiriyorlar.

BOŞ VAATLERİ BIRAKIP MECLİS’E GETİRSİNLER: Kömüre, fosil yakıtlara destek vererek ne sera gazını azaltabilir ne de iklim kriziyle mücadele ettiğinizi söyleyebilirsiniz. Diğer ülkeler adil dönüşümü, kömürden çıkışı, karbon vergilerini ve kredilerini tartışırken AKP hala kasıtlı olarak oluşturduğu suni planlarla havanda su dövüyor, kendi de dahil herkesi oyalıyor. Bir an önce Paris Anlaşması Meclis’e getirilmeli, iklim kriziyle mücadelede gerekli plan ve takvim oluşturulmalıdır.”

Kaynak: anka