Haber: TAMER ARDA ERŞİN- Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Aksaray Sarıyahşi Belediye Başkanı AKP’li Fatih Ünsal’ın adamlarıyla beraber yardım isteyen yurttaşı dövmesini “Biz her şeyin sahibiyiz diyorlar AK Partililer. Vekilleri çıkar polise hakaret eder. Belediye başkanı da çıkar vatandaşı döver” diye değerlendirdi. Öztunç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Ünsal’ı görevden alma çağrısı yaptı.

Aksaray Sarıyahşi Belediye Başkanı AKP’li Fatih Ünsal ve beraberindekilerin kendilerinden yardım isteyen yurttaşı belediye binası içerisinde dövdüğü görüntüler ANKA Haber Ajansı’nın haberiyle ortaya çıktı. Dün Aksaray’da yurttaşların sorunlarını dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da AKP’li Başkan Ünsal’ın ve beraberindekilerin yurttaşı dövmesini ANKA’ya şöyle değerlendirdi:

“Belediye başkanları şehirlerin şehri eminleridir. O şehirdeki kişilerin en güvenilirleridir. Yeri gelir o şehirde baba görevi görür, yeri gelir kardeştir. Yeri gelir baba, anne gibi vatandaşlarına yaklaşır. Ama bakıyorsunuz, bu belediye başkanı hizmet için değil kabadayılık için var. Kendisinden yardım isteyen vatandaşı belediyenin içinde dövüyorlar. Adamı paramparça etmişler, perişan etmişler. Neymiş efendim, küfretmiş. Ne kadar doğru bilemiyoruz.

“ANAHTARI YUMRUK YAPIP YÜZÜNE VURUYORLAR”

Vatandaş yardım için geliyor, belediye başkanı dönüyor ‘Sen benim aleyhimde paylaşımda bulunan filanca kişinin paylaşımlarını niye beğenirsin?’ diyor. Beğenebilir. Herkes seni sevecek diye bir kaide yok ki. Ondan sonra kendisi, yanında çalışanları, personeli, zabıtası hep birlikte dövüyorlar. Adam kaçmaya çalışıyor, kapıyı kapatıyorlar. Dışarıdan yardıma gelmek, adamı kurtarmak istiyorlar, ona izin vermiyorlar. Parmağını kırıyorlar. Anahtarla yumruk yapıp yüzüne vuruyorlar. Ondan sonra ‘Biz saldırmadık, kendisi vurdu, gömleğimizi yırttı, kendi kendine zarar verdi’ diye ifade veriyorlar.

"RESMİ YAZIYLA YALAN SÖYLÜYOR”

Mahkeme ‘güvenlik kamera kaydı görüntülerini verin’ diyor. Başkan göndermiyor. Şunu söylüyor, resmi yazıyla. ‘O saate ilişkin güvenlik kamera kaydı yok. Elektrikler kesilmişti’. Mahkemeyi kandırmış. Bir belediye başkanı mahkemeye yalan söyler mi? Olan şu bir belediye başkanı vatandaşı dövüyor, mahkemeye yalan söylüyor ve yerinde duruyor. Eğer CHP’li bir belediye başkanı olsaydı bu 50 defa görevden alınmıştı.

“GÖREVDEN ALINMALI”

Sayın Süleyman Soylu’nun bu belediye başkanını görevden alması gerekiyor. Bu kişi belediye başkanlığına yakışmıyor. Vatandaşı döven, mahkemeye yalan söyleyen birisi belediye başkanı olamaz. Hemen soruşturma açılmalı, hemen görevden alınması gerekiyor. AK Parti anlayışı bu. Biz her şeyin sahibiyiz diyorlar AK Partililer. Vekilleri çıkar polise hakaret eder. Belediye başkanı da çıkar vatandaşı döver."

 

Kaynak: anka