Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Aksaray’da yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın bir gelecekte Merkez Türkiye Projesi’ni kamuoyuna duyuracağını belirterek, “İnşallah bizler, Merkez Türkiye Projemizle burayı (Aksaray) kalkındıracağız. Projemizle Türkiye’nin önüne çıkacağız. Ulukışla’dan Adana ve Mersin limanına ineceğiz. Mersin’den, bu bölgenin insanlarının ürettiği ürünler dünyaya götürülecek” dedi.

Ali Öztunç ve beraberindeki CHP heyeti, Aksaray’daki temaslarının ardından CHP Aksaray İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Aksaray esnaf ve köylünün sorunlarını dinlediklerini belirten Öztunç, özetle şunları söyledi:

“Türkiye sıkıntılı günlerden geçiyor. Ekonomik krizin içinde. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim aynı tabloyu görüyoruz. Aksaray Avrupa’da emek gücüyle çalışan yurttaşlarımızın çok olduğu bir il. Yaz aylarında gurbetçilerin gelişi ve düğün sezonuyla bir hareketlilik olmuş. İki yıldır Türkiye’ye gelemeyen gurbetçilerimizin gelmesi ve iki yıldır gerçekleşmeyen düğünlerin gerçekleşmesiyle esnaf bir nebze de olsa nefes almış. Gurbetçilerimiz, euronun çok fazla Türk lirasına tekabül etmesi nedeniyle alışveriş yapmış. Esnafımız rahatlamış. Gurbetçiler döndü, bundan sonra esnaf ne yapacak? ‘2 ay güzeldi, 10 ay ne yapacağız’ diye esnaf kara kara düşünmeye başlamış. Hükümet esnafı rahatlatamıyor.

SANKİ MUHALEFET LİDERİ: Hazine tam takır. Hazine eksi 50 milyar dolar. Nereye gitti bu para? Döviz düştüğünde Merkez Bankası’ndan satın alındı, yükseldiğinde satıldı. Kim yaptı bunu; yandaşlar. Her gün bu devlet 79 milyar dolar faiz ödüyor. Kimin suçu; 19 yıldır Türkiye’yi yönetemeyenlerin suçu. Sayın Cumhurbaşkanı benim memleketimde ‘Fahiş fiyatları indireceğim’ dedi. Sanki muhalefet partisi lideri. İktidarda olan sensin, elinden tutan mı var, indirsene. Milletin aklıyla dalga geçiyorlar.

ÇİFTÇİNİN TARIMSAL KURAKLI PARASI NEREDE: Çiftçi perişan. 1 kilo süt 3 lira, 1 kilo su da 3 lira. Aynı paraya denk geliyor. Ne kazanacak bu çiftçi? Yazık değil mi, günah değil mi bu üreticiye. Neresinde bunun adalet? Çiftçi birebir aldı. Batık, batmış durumda. Tarımsal kuraklık parasını hükümet ödemiyor. Aksaray çiftçisi tarımsal kuraklık parasını bekliyor. Ey Tarım Bakanı, kendine makam odası yaptıracağına çiftçinin tarımsal kuraklık parasını ödeyeceksin. Kendisini makam odası yaptırıyor, Aksaray’daki çiftçi tarımsal kuraklık parasını alamıyor.

MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ: Aksaray, AK Parti kurulduğundan beri güç verdi. AK Parti, Aksaray’ı çantada keklik görüyor. O yüzden Aksaray’a hizmet yok. Bugüne kadar çantada keklik gördüler, bugünden sonra öyle olmayacak. Görecek herkes, buradan CHP milletvekili çıkaracak. Millet, Cumhur İttifakı ve AK Parti’den bıkmış. Çok sayıda yurttaşımız geldi, ‘Artık bizi bunlardan kurtarın’ dedi. AK Parti’nin Aksaray milletvekilleri ne işe yarar. Demiryolu sözü ne oldu, ey AK Parti milletvekilleri? Seçim dönemi söz vermek kolay, söz veriyorsunuz, sandık geçtikten sonra sözünüzü unutuyorsunuz. İnşallah bizler, Merkez Türkiye Projemizle burayı kalkındıracağız. Projemizle Türkiye’nin önüne çıkacağız. Ulukışla’dan Adana ve Mersin limanına ineceğiz. Mersin’den, bu bölgenin insanlarının ürettiği ürünler dünyaya götürülecek.

Aksaray’da ayçiçeği var, çiftçi kazanamadı. Alan olmadı. Üretim var, alan yok. Alan olmayınca diyor ki ‘O fiyata değil bu fiyata vereceksin’ diyor. Okullar açıldı, iki hafta oldu. Aksaray’daki okullarda hala okul yok. Okul müdürleri okulu temizliyor. Yoksa yeniden okulları mı kapatacaksınız, para olmadığı için mi? Nereye gitti bu milletin parası? Hangi faizcilere yedirdiniz ey AK Parti? Bunların hesabı sorulmayacak mı zannediyorsunuz.

SEÇİM SANDIĞINI GETİRİN: Bir; 128 milyar dolar nerede ey Recep Tayyip Erdoğan? Bu milletin parasının hesabını vermek zorundasınız. İki; seçim sandığını artık getirin, milletten korkmayın. Getirin el mi, bey mi yaman görelim.”

“KAYMAKAMLIĞIN ETKİNLİĞİ”

Öztunç, Edremit’in düşman işgalinden kurtuluş kutlamalarından sergilenen ve tepki çeken mizansene ilişkin, “Belediye CHP’li ama etkinlik belediyenin değil. Kaymakamlık yaptı. Çıkıp yaptıkları yanlışı bize bulaştırıyorlar. 25 yıldır Balıkesir’in başka ilçesinde aynı oyun sergileniyormuş. AK Partili belediye aynı etkinliği yaptı” dedi.

CHP’nin darbelere bakışıyla ilgili bir soruya Öztunç, “Biz darbeye hep karşı çıktık. Siyasi idamlara da karşıyız. Menderes ve Deniz Geçmişlerin idamı yanlıştır. Toplum bunlardan çok çekti. Sivil darbeye de askeri darbeye de karşıyız. Bugün sivil darbeyle yönetiliyoruz” yanıtını verdi.

“GENEL BAŞKANIMIZ AÇIKLAYACAK”

Öztunç, Merkez Türkiye Projesi’yle ilgili soruya da “Daha önceki seçimlerde projelerimizden biriydi. Önümüzdeki günlerde genel başkanımız çok daha geniş açıklama yapacak. Ne kadar güncellediğini göreceksiniz” dedi.

Öztunç, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını açıklanmamasına ilişkin soruşu ise “Daha seçim yok ortada, ‘adayınızı açıklayın’. Getirin seçimi de açıklayalım. Siyaset taktik oyunudur aynı zamanda” diye yanıtladı.

Kaynak: anka