HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yangın sürerken bakanların yardımların peşine düştüğünü ve AFAD üzerinden Kızılay’a dağıttırmaya çalıştığını açıklayarak, “Koca koca bakanların peşine düştüğü iş de ‘Yangın malzemeleri nasıl dağıtılacak, kim dağıtacak? CHP’li belediyeler dağıtmasın,  AFAD üzerinden Kızılay dağıtsın, iktidar dağıtmış olsun.' Yazık ya ayıptır” dedi. Öztunç, iktidarın CHP’li belediyelere ayrımcılık yaptığını da söyleyerek, Muğla Valisi’nin CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü toplantıya bile çağırmadığını söyledi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangın bölgesindeki yangın söndürme çalışmaları hakkında incelemelerini ve koordinasyonu sürdürüyor.

Öztunç, yangın söndürme çalışmaları hakkındaki son duruma ilişkin ANKA Haber Ajansı'na değerlendirmede bulundu.

Öztunç, yangının coğrafi yapıdan kaynaklı karadan söndürülemediğini ve ancak uçakla havadan söndürülebileceğini vurgulayarak, “Marmaris’te bir bakıyorsunuz 7, bir bakıyorsunuz 10 noktada yangın devam ediyor ve bir türlü söndürülemiyor. Niye, çünkü şu sarp kayaya, o yüksekliğe gidip itfaiye personelinin söndürme şansı yok ki. Bu yangın ancak uçak ve helikopterle söner. Koca Marmaris’te 7 noktada yangın var ama 2 tane helikopter çalışıyor. 2 helikopterle yangınları söndürmeye çalışıyorlar. Bir tane bile uçak gelmedi. Marmaris’te yangın söndürme uçağı yoktu” diye konuştu.

Öztunç, AKP iktidarının çağrılarını duymadığını ve 2 helikopterle yangını söndürmeye çalıştıklarını dile getirerek, merkezi hükümetin yerele destek olmadığını ve koordinasyon sağlamadığını şöyle anlattı:

“Orman Bakanı ne istiyor. Buraların hepsinin yanmasını mı istiyor. Buralar yansın, bitsin bunu mu istiyor? Başka bir hesapları mı var, villa mı koyacaklar, otel mi yapacaklar? Bunların derdin ne?... Yanıyor uçak yok, yanıyor helikopter yok. ‘Bin sorti yaptı’ diyor bakan. Hayali sortiyle yangınlar sönmez.”

“BAKANLAR YARDIM MALZEMESİ PEŞİNDE”

Biz yangınlar sönsün diye uğraşıyoruz. Bakanlar başka hesap peşine düşmüşler. Koordinasyon toplantılarında yardım malzemeleri nasıl dağıtılacak bunu konuşuyorlar. Önce yangın sönsün yardım malzemelerine sonra bakarsın. Efendim işte ‘Belediyelerin kontrolünde olmasın’. Nasıl olacak? ‘AFAD üzerinden Kızılay dağıtsın’. Niye, ‘Belediyeler CHP’li çünkü’. Burada bile siyasi hesap peşine düşmüşler. Yazıklar olsun ya. İsyan ediyoruz. Yangın devam ediyor. İtfaiye personeli, Orman Genel Müdürlüğü personeli, yurttaşlar yangını söndürmek için gece gündüz çalışıyor. Elleriyle su, bidonlarla su taşıyor, toprak atıyor yangın sönsün diye. Koca koca bakanların peşine düştüğü iş de ‘Yangın malzemeleri nasıl dağıtılacak, kim dağıtacak?’. ‘CHP’li belediyeler dağıtmasın,  AFAD üzerinden Kızılay dağıtsın, iktidar dağıtmış olsun’. Yazık ya ayıptır. Yardım için IBAN numaraları veriyorlar. İsyan ediyorum ya. Böyle bir hükümeti bu ülke hak etmiyor. Bunların aklı fikri parada."

‘VALİ BELEDİYE BAŞKANINI ÇAĞIRMADI’

Öztunç, iktidar temsilcilerin kendilerinin yaptığı çağrıya hiç yanıt vermediğini vurgulayarak, “Hayır canım hiç gelmedi. Beylerin her biri kral. Tepede de büyük kralları var. CHP’li belediyeleri koordinasyon merkezlerine dahil etmek istemiyorlar. Milas’ta dün bakanlar açıklama yapıyor, Milas Belediye Başkanının haberi yok, televizyondan görüyor. Böyle bir şey olur mu? Muğla Afet Kriz Merkezi’ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı vali tarafından çağırılmıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir ayrımcılık olur mu?” diye sordu.

Kaynak: anka