CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Tuzabat köyünde kurulmak istenen madeni protesto eden köylülere destek verdi. Özcan, “Yaşam alanlarının değerlerini bazıları fark edemiyor. Fark etseler de rant için, talan için, yandaşlarını daha zengin edebilmek için madenlere ruhsat veriyorlar” dedi.

Tuzabatlılar, bugün maden ruhsatı verilen bölgede toplanarak kararı protesto ettiler. Tuzabatlılara, Suat Özcan da destek verdi. Özcan, şunları söyledi:

“Birkaç gündür ülkemizde yaşanan orman yangınları maalesef yine bu mikrofonu elimize almamıza neden oldu. Günümüzde ormanın, ağacın ve içinde yaşayan canlıların, altındaki değerlerin farkındayız. Farkında olmayanlar, farkında olsunlar. Hava, su, toprak olmadan ve toprağın insanlara ve diğer canlılara yaşanılabilir bir ortam oluşturması olmadan yaşam sürmüyor. Dünyaya benzer bir yaşam alanı şimdiye kadar görülmüş, duyulmuş değil. Yaşam alanlarının değerlerini bazıları fark edemiyor. Fark etseler de rant için, talan için, yandaşlarını daha zengin edebilmek için madenlere ruhsat veriyorlar. Coğrafyamız gereği ülkemizin diğer yerlerinden biraz daha fazla denizi, koyu, suyu olması itibarıyla bugünkü Tuzabat’taki maden ruhsatının verilmesi konusundaki süreci endişeyle yaşıyoruz. Buraya katılanlar ve buraya katılamayarak destek verenlerin çabasıyla mutlaka ‘dur’ denilecektir. Benzerlerini ülkemizin birçok yerinde yaşadık.”

“BAKANLIKTAN ‘ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR’ RAPORU”

Söz konusu madenle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED gerekli değildir” raporu verdiği ve Tuzabatlıların karara itiraz ettiği bildirildi. Köylüler, Türkiye’de sadece bu yetişen Basra böceği üreten çam ağaçları, zeytinlikler ve su alanlarının zarar göreceği gerekçesiyle madene itiraz ediyor.

Kaynak: anka