CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, orman yangınlarına ilişkin, “Yetkililerin ihmalleri, yetkililerin görevlerini iyi yapmaması ve hatta görevlerini iyi yapan belediye başkanlarından rahatsızlık duyması da asla ve asla kabul edilebilir değil” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Antalya Manavgat’ta yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin pek çok yerindeki orman yangınlarını değerlendiren Nazlıaka, şunları söyledi:

“Şu anda Manavgat’tayız. Kilometrelerce yol geldik ve yolun her iki tarafında da yanmış olan orman arazileri gördük. Yanmış olan evler gördük. Yanmış olan seralar gördük. Gerçekten de çok üzüntü verici bir tablo. Gördüğünüz gibi yangın halen devam ediyor.

Burada, Manavgat Belediye Başkanı’mızla da bir araya geldik. Şükrü Başkan, yaraları sarmaya çalıştıklarını ve halkla iç içe olduklarını anlattı. Bir yandan da dayanışmanın ne kadar yüksek olduğuna vurgu yaptı. Tırlarla buraya yardımların geldiğinden bahsetti. Elbette, böylesine bir dayanışma yaşıyor olmak çok onurlandırıcı. Bizim millet olarak da birbirimize ne kadar sıkı bağlarla bağlı olduğumuzun da bir göstergesi.

Diğer taraftan yetkililerin ihmalleri, yetkililerin görevlerini iyi yapmaması ve hatta görevlerini iyi yapan belediye başkanlarından rahatsızlık duyması da asla ve asla kabul edilebilir değil bizim için. Şimdi birazdan 22 hanenin birden yanmış olduğu köye gideceğiz. Köydeki tüm evler yanmış. 65 ev var, onlarda oturulabilir durumda değil.  Yanmamış olan 65 evin de içi boşaltılmış durumda. Köylülerimizle de konuşacağız, onların da yaralarını sarmaya çalışacağız.”

 

Kaynak: anka