CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, çay sezonun başlama tarihinin açıklanmasına rağmen taban fiyatın hala açıklanmamasına tepki gösterdi. Kaya, “Çay hasadı dönemi geldi, yaş çay taban fiyatı hala açıklanmadı. Çay üreticilerimiz dört gözle açıklanacak fiyatı bekliyor. Hükümet neyi bekliyor anlamış değilim" dedi.

CHP’li Kaya ÇAYKUR tarafından çay taban fiyatlarının açıklanmamasına tepki gösterdi. Kaya yaptığı yazılı açıklamada, geçen sene çay alım fiyatının, ÇAYKUR tarihinde açıklanan en düşük fiyat olduğunu, “Bu yıl çay üreticilerimiz yüzde yüz artan gübre fiyatlarını, işçilik maliyetlerini ve üretim maliyetini karşılayacak bir yaş çay alım fiyatı bekliyor” dedi.

“ÇAYKUR, yaş çay alım fiyatının geçen yıl 11 Mayıs’ta açıklandığını belirten Kaya, “Çay hasadı başlayacak, ama çay fiyatı belli değil. Nedeni nedir? Her yıl bu zamanlarda çoktan açıklanan fiyatlar neden açıklanmadı” diyerek şunları aktardı:

"FİYAT 5 LİRADAN AZ OLMASIN"

“Çay tarımı, Doğu Karadeniz Bölgesi ve ülke ekonomisi için büyün bir önem taşıyor. ÇAYKUR, geçtiğimiz yıl çay alım fiyatını 3,27 olarak açıklamış, yıllardır tek bir kuruş dahi artmayan destekleme primine de yine 13 kuruş diyerek, toplamda 3,40 kuruşluk bir fiyat açıklamıştı. Bu fiyat artışı ve destekleme primi çok düşüktü, umarım bu yıl telafisi yapılır ve verilecek fiyatlar çay üreticilerimizin yüzünü güldürür. Çay üreticilerimiz çaresizlik içinde dört gözle açıklanacak fiyatı bekliyor ve fiyat 5 liradan az olmasın diyor.”

 

Kaynak: anka