CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Muğla’da sokağa çıkan kadınlarla bir araya geldi. Karaca, “İtaat etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Muğlalı kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı sokaklara çıktı. Kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sokağa çıkan kadınlarla bir araya geldi. Karaca, “İstanbul Sözleşmesi, yüzyıllar süren kadın mücadelesinin en büyük kazanımıydı. Aslında İstanbul Sözleşmesi, kadınların zaferiydi. İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede bir erkek aklın kararıyla vazgeçilmesini hiçbirimiz tanımıyoruz, kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi kadınların yaşam hakkının en büyük güvencesi. Bu daha başlangıç, buna direnmezsek kadın mücadelesinin kazanımları elimizden alınmaya çalışılacak. Bugün TBMM’de bir torba teklif geliyor. İçinde ‘katalog suçlarda somut delil arayacağız’ deniliyor. Yani ‘çocuklara cinsel istismar suçlarında da somut delil arayacağız.’ İşte çocuk istismarının meşrulaştırılmasıdır. Erken yaşta zorla evlendirilenlerin faillerine karşı yıllarca verdiğimiz mücadeleyi yok etmeye çalışıyorlar… Kadınlardan korktular. 42 milyon kadını karşılarına aldılar. 42 milyon kadının o sandıkta İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede yok sayan o erkek akla en büyük dersi vereceğine inanıyorum. Kadınların itaat etmeyen ruhlarına sonuna kadar güveniyoruz. İtaat etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: anka