CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’ye sorunlarını anlatan Çankırı Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan, esnafın sorununu “Pandemi nedeniyle ekonomik krizde biz de fazlasıyla nasibimizi aldık” diye anlattı. Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal Aslan ise Tarım Bakanlığı’nın plansızlığı nedeniyle çeltik üreticisinin mağdur olduğunu ifade ederek, “Pirinç fiyatları yükselecek babında ithal kısıtlamalarını kaldırdılar. Büyük piyasalar malı çekince, üç piyasada mal varken, dışarıdan mal getirildi. Bu da ne yaptı, fiyatlar düştü” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve beraberindeki CHP heyeti, Çankırı ziyaretini meslek odalarına giderek sürdürdü.

CHP’li heyet Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal Aslan ve oda yöneticileriyle bir araya geldi. Borsa Başkanı Aslan, üyelerine gerekli desteği verdiklerini ancak en büyük paydaşlarının çiftçiler olduğunu söyledi. Aslan, fiyatların sürekli yükseldiğini kaydederek, “Veriler ortada. Ekonomik çalkantı, istikrarsız. Her şeye rağmen yine de iyi durumdayız diye düşünüyorum. Bazı ürünlerde sıkıntılar var. Buğdayda, çeltikte çiftçimiz sıkıntıda. Bizim şu andaki en büyük sıkıntımız çeltik üzerindeki yanlış politika. Pandemiyi hesaplayamadığımız için, bakanlık mı yapamadı, pirinç fiyatları yükselecek babında ithal kısıtlamalarını kaldırdılar. Büyük piyasalar malı çekince, üç piyasada mal varken, dışarıdan mal getirildi. Bu da ne yaptı, fiyatlar düştü” diye konuştu.

Aslan, çeltikte Çankırı’nın büyük sıkıntı çekmesinin yanında Türkiye genelinde çiftçinin kuraklık sorunu olduğunu da dile getirdi.

“ZORLA AK PARTİ’YE ÜYE YAPILIYOR”

İlgezdi Ticaret Borsası’nın ardından İYİ Partı Çankırı İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Aydın Akbaş, köylerde muhtarların yurttaşları zorla AKP’ye üye yaptığını ileri sürerek, “Gidiyoruz köye, diyor ki köy muhtarı ‘Buraya AK Parti İl Başkanı geldi, bize 15 tane üye vereceksin dedi. Yoksa bu köye ekmek götürmeyiz’. Ben buna şahidim. Muhtar gidiyor, T.C.’lerini veriyor. Köylünün haberi yok. Buraya 4-5 kişi geldi. AK Parti’nin a’sına gitmemiş ama AK Parti’ye üye” diye konuştu.

“ESNAF NASİBİNİ FAZLASIYLA ALDI”

İlgezdi ve beraberindeki heyet Çankırı Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Necati Akdoğan, Türkiye’nin genelinde esnafların işyerlerinin kapalı olması nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirterek, “Bugün açıldı diye her şey güllük gülistanlık değil. Pandemi nedeniyle ekonomik krizde biz de fazlasıyla nasibimizi aldık” dedi.

İlgezdi, Esnaf Bakanlığı kurulmadan esnafın sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son destek paketinin altına sosyal medyadan yapılan yorumda “Başkanım siz neden destek vermiyorsunuz?” denildiğini aktararak, “Odaların bunu yapabilecek bir geliri yok. Maalesef biz de istiyoruz destek olmayı. Son iki yıldır odalar sürekli kan kaybediyor” dedi.

Akdoğan, başka bir esnafın yazdığı mesajı da okuyarak, üyesinin dükkanında yerde görülen bir izmarit için 5 bin lira ceza yedeğini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- Ticaret Borsası ziyaretinden görüntüler

- İYİ Parti İl Başkanlığı'ndan görüntüler

-

 

 

 

Kaynak: anka