CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Yerli ve millinin öneminden bahsederken; ülkede yerli ve milli adına hiçbir şey bırakmadınız… Sattıklarınızın listesi beş dakikalık konuşmaya yetmeyecek” diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu “Yetkiler bir kişide toplanırken, o kişinin en yakınındaki birimler darmadağınık durumdadır. Bakanlıklar ile saray arasında tam bir kopukluk söz konusu” dedi. CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bütçenin Meclis’e sunulmasının ardından geçen 55 günde TL’nin yüzde 44 değer kaybettiğini söyleyerek “Bu bütçeyi sunan bakan bile koltuğundan oldu” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinin dördüncü gününde; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın kesin hesapları ve bütçeleri ele görüşülmeye başlandı. HDP Grubu adına yapılan konuşmaların ardından CHP’ye geçildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşları hakkında Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu ile Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu söz aldı.

KAPLAN: YERLİ MİLLİ ADINA HİÇBİR ŞEY BIRAKMADINIZ

İrfan Kaplan, “AK Parti iktidarının keyfine göre bütçe görüşüyoruz. 20 yıllık AK Parti iktidarı kan kaybederken; halkımız da her geçen gün yoksullaşıyor. TÜİK gerçeklikten uzak istatistikler yayınlıyor. TÜİK istatistikleri ne çarşının pazarın ne vatandaşların geçim sıkıntılarını yansıtıyor. Bir Genel Başkanına TÜİK kapıları açılmıyor. Çünkü korkuyorlar artık. Yerli ve millinin öneminden bahsederken; ülkede yerli ve milli adına hiçbir şey bırakmadınız… Sattıklarınızın listesi beş dakikalık konuşmaya yetmeyecek” dedi.

TIĞLI: BU ÜLKENİN KEFEN PARASINI ÇALDINIZ

Necati Tığlı, “Şahsım hükümeti ‘yok şu kadar büyüdük, yok uçuyoruz’, La Fontaine’den masallar, masallar. ‘Dış güçler…’ Allah aşkına bu dış güçler kim? Cumhuriyet kazanımlarını yok etmek için düğmeye basanlar mı? Yargıyı vesayet altına alan siyasi parti kim? Kim düğmeye bastı? Bu dış güçler masalları, yatsıya kadar yanan mum misalidir ve ilk seçimlerde sönecektir. Siz bu ülkenin kefen parası denilen ihtiyat birikimlerini hiç ettiniz, 128 milyar doları sattınız” değerlendirmesini yaptı.

KABOĞLU: BAKANLIKLAR İLE SARAY ARASINDA TAM BİR KOPUKLUK SÖZ KONUSU

İbrahim Kaboğlu, “İki yıldır görüşmenin başlangıcındaki bakanların bütçe sonuna yetişemediğine tanık oluyoruz. Siyasal iktidarsızlık o denli ki af kabulü gibi tamamen Anayasa dışı tanımlar geliştiriliyor. Demokrasinin olmazsa olmazı kaldırıldı. Bütün siyasal karar düzenekleri de silindi… Yetkiler bir kişide toplanırken, o kişinin en yakınındaki birimler darmadağınık durumdadır. Kendilerini siyasal aktör sanıyorlar ama bakanlıklar ile saray arasında tam bir kopukluk söz konusu. Tek ortaklık şefe sadakat, itaat. Erkler ayrılığını ve yargı bağımsızlığını söndüren parti başkanlığı, yolsuzluk ve yağma düzenine ivme kazandırdı” dedi.

HANCIOĞLU: BÜTÇEYİ SUNUN BAKAN BİLE KOLTUĞUNDAN OLDU

CHP’li Neslihan Hancıoğlu ise şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin başına musallat olan şey, kul hakkına gasp etmenin meşru hale getirildiği bir düzen kuruldu. O düzen ülkemizi bir bilinmezliğe ve felakete sürüklüyor. Böyle bir düzen ancak vurguncuyu, tefeciyi ihya eder. Böyle bir anlayışla hazırlanan bütçe de halkın değil vurguncunun yüzünü güldürür. Bütçenin sunulmasından aradan geçen 55 günde yüzde 40 üzerinde değer kaybetti. Devletin ve vatandaşın sırtındaki borç katlandı. Bu bütçeyi sunan bakan bile koltuğundan oldu. Bu izansızlığın bedelini milletimiz ödemek zorunda değildir.”

 

Kaynak: anka