CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Erdoğan yönetimi, şimdi de ülkemizi kara para aklamada küme düşürerek Moğolistan, Yemen, Zimbabve, Trinidad gibi ülkelerin seviyesine indirdi. Bunun anlamı Türkiye’ye yabancı kaynak girişinin dibe vurması, ekonomik büyümenin olumsuz etkilenmesi ve Türkiye’nin bir 3. dünya ülkesi olduğunun kabul edilmiş olmasıdır. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemiyor, milletimiz bu kadar kötülüğü hak etmiyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, OECD Mali Eylem Gücü’nde Türkiye’nin gri listeye alınması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hamzaçebi, ““FATF’in gri listesine eklenmesi, Türkiye’nin dış finansman çekebilme kabiliyetine zarar verebilecek bir durum olarak değerlendirilmektedir. Türkiye 12 nolu tavsiye kararına uymuş olsaydı gri liste belası başımıza gelmeyecekti” dedi. Hamzaçebi’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin 12 nolu Tavsiye Kararına uymamasının nedenleri; Rıza Zarrab’ın Türkiye’de rüşvet verdiği isimlere ilişkin ABD mahkemelerinde yaptığı açıklamalar ile bazı siyasiler ve yakınlarının vergi cennetleri ve bu bağlamda MAN Adası ile olan para trafiğini örtme/gizleme gayreti, sürekli matrah artırımı ve varlık barışı ile vergi denetimlerinin engellenmesi, denetim birimlerinin kara para aklama faaliyetlerinin tespiti konusunda görevlendirilmemesi, son dönemde bir Bakanın yapılmaması gibi hususlardır. Dış dünyanın ülkemize bakışı maalesef Türkiye’nin bir kara para/yolsuzluk ülkesi olduğu yönündedir.

“ERDOĞAN YÖNETİMİNDEKİ TÜRKİYE’NİN KARA PARA CENNETİ OLDUĞU TESCİL EDİLMİŞ OLDU”

Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin kara para aklayanların ve yolsuzluk yapanların cenneti olduğu uluslararası kuruluşlarca da tescil edilmiş oldu. G 20 üyesi Türkiye’yi G 20 üyeliğinden düşürmenin sınırlarında dolaştıran Erdoğan yönetimi, şimdi de ülkemizi kara para aklamada küme düşürerek Moğolistan, Yemen, Zimbabve, Trinidad gibi ülkelerin seviyesine indirdi. Bunun anlamı ülke risk priminin (Credit Default Swaps / CDS) artması, yani pahalı borçlanırken daha da pahalı borçlanacak olmamız, zaten azalmış olan Türkiye’ye yabancı kaynak girişinin dibe vurması, ekonomik büyümenin olumsuz etkilenmesi ve Türkiye’nin bir 3. dünya ülkesi olduğunun kabul edilmiş olmasıdır. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemiyor, milletimiz bu kadar kötülüğü hak etmiyor.”

 

Kaynak: anka