CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Gökçen, “Uzaktan eğitim sürecinde baştan sona her şey savsaklandı. ‘Turistler kadar değerli değiliz’ diyen gençler, artık ‘üniversitelerimiz de oteller kadar değerli değil’ demeye başladılar” dedi.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Gökçen, gençlerin; aylardır dışarı çıkamamaktan, uzun saatler bilgisayar başında olmaktan, aşırı ödev yüklenmesinden, arkadaşlarının bilgisayar ve internete erişemiyor olmasından şikayet ettiklerini ve bu eşitsizlik dolayısıyla hayatı ve adalet kavramını sorguladıklarını söyledi.

Gökçe Gökçen, “Üniversiteler bir yılı aşkın bir süredir kapalı. ‘Uzaktan devam ediyor’ diyemiyoruz, ‘kapalı’ diyoruz çünkü ortada gerçek anlamda bir eğitim, gerçek anlamda bir bilim öğretimi ve üretimi yok. Uzaktan eğitim sürecinde baştan sona her şey savsaklandı. Üniversite personeli uzaktan eğitimle ilgili bilgilendirilmedi, öğrencilere destek yetersiz kaldı, gençlere ve ailelere bir tek plan bile açıklanmadı. Üniversite eğitimi bugün tüm Türkiye’de ‘varmış’ gibi yapılıyor” dedi.

Gençlerin geleceksizlik yüzünden bunalımda olduğunu belirten Gökçe Gökçen, “‘Turistler kadar değerli değiliz’ diyen gençler, artık ‘üniversitelerimiz de oteller kadar değerli değil’ demeye başladılar” dedi.

 

Kaynak: anka