CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Helalleşme çağrısı" ile ilgili olarak; “Geleceğimizi çalanlardan, baskı ve zulmün bütün sorumlularından hesap sormakta çekinmeyecek; baskı ve zulmün mağduru olan toplumun her kesimiyle ise helalleşeceğiz” dedi. 

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çağrısı hakkında yazılı açıklama yaptı. Gökçen’in açıklamaları şöyle:

"SOKAKLARINDA ÖZGÜRCE YÜRÜYEBİLECEĞİMİZ BİR TÜRKİYE'NİN MÜMKÜN OLDUĞUNU BİLİYORUZ: Adaleti bekleyen haksızlıklarla, dindirilmeyi bekleyen acılarla dolu bir ülkede geleceğimizi kurmaya çalışıyoruz. Her üç gençten birinin işsiz olduğu, ‘ev genci’ kavramının ortaya çıktığı, bize verilen eğitimin normal standartlarda bir iş, başımızı sokacak bir ev sağlamadığı bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Yine de biz gençler ve kadınlar, sokaklarında özgürce yürüyebildiğimiz bir Türkiye’nin mümkün olduğunu biliyoruz.

ÖNCEKİ KUŞAKLA BİZE SÖMÜRÜLEN BİR TOPLUM MİRAS BIRAKTI: Önceki kuşaklardan bize kutuplaşma ve bitmek bilmeyen kavgalar, darbe anlayışıyla tasarlanan örgütlenmeyen ve yalnızlaşan, bunun sonunda ise sömürülen bir toplum miras bırakıldı. Kimliklerimizi, yaşam tarzımızı, inançlarımızı ve her tür farklılığımızı bize yanımızdakine düşman olmak için bir sebep olarak anlattılar. Fakat biz gençler eşitlik, adalet ve özgürlük talepleri güçlü, ne yaşadığını ve dayanışmayı bilen bir nesil olarak yetiştik ve bize bu sorunları unutturmak, bizi uyuşturmak isteyenlere karşı ortak isteklerimizle buluşabilmeyi başardık. Siyasetin bugün sürekli bizi konuşuyor olması bu yüzden.

GELECEĞİMİZİ ÇALANLARDAN HESAP SORMAKTA ÇEKİNMEYECEĞİZ: Geleceğimizi çalanlardan, baskı ve zulmün bütün sorumlularından hesap sormakta çekinmeyecek; baskı ve zulmün mağduru olan toplumun her kesimiyle ise helalleşeceğiz. Bu helalleşme çağrısı, biz gençler için bambaşka bir anlama sahip: bize miras bırakılan bütün ayrışma ve ayrımcılıkları samimiyetle konuşmak, hayal ettiğimiz Türkiye’yi, geleceğimizi birlikte kurmak için geçmişin yaralarını birlikte sarmak, adaleti birlikte aramak, geleceği birlikte tasarlamak. Helalleşme çağrısı budur: Geçmişin bilincinde olarak geleceğe bakabilmek. Gençlerin hayal kurabildiği bir Türkiye’de yaşamak için yeni bir başlangıç yapma fırsatı."

Kaynak: anka