CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ev ve araba alabilmek için yatırım yapanların yaşadığı mağduriyetin araştırılması için TBMM’ye önerge verdi. Aydın, “Tasfiye edilen şirketlerde bulunan binlerce katılımcı, mağduriyet içine düştü. Bu sayının sadece Bursa'da 40 bin olduğu var sayılıyor” dedi.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle; tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bünyesine alınmıştı. Bu alanda hizmet veren şirketlere, BDDK’ya faaliyet izni başvurusu yapmaları için 7 Nisan 2021 tarihine kadar süre tanınmıştı. BDDK'ya başvuran 35 şirketten 21'i, onay alamadığı için kapatılmıştı.

Erkan Aydın, önergesinde, şirketlere başvuru için 30 gün süre tanındığını, sermayesi yeten yetmeyen tüm şirketlerin BDDK’ya başvurduğunu; yeterli şartları taşımayan şirketlerin de “BDDK’ya başvurdum” diyerek bu süreçte vatandaşlardan para toplamaya devam ettiğini belirtti.

Konunun araştırılması için TBMM’de bir komisyon kurulmasını isteyen Aydın, “Tasarruf finansman şirketlerindeki katılımcı sayısı, yaklaşık 400 bin. Tasfiye edilen şirketlerde bulunan binlerce katılımcı, mağduriyet içine düştü. Bu sayının sadece Bursa'da 40 bin olduğu var sayılıyor. Bir başka deyişle daha önce yaşanan konutzede olayına yakın bir tehlike söz konusu” dedi.

Kaynak: anka