CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paradan 15 milyon liranın nereye harcandığı sorusuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “sehven” yanıtı verdi. CHP’li Emir, “Sehven para göndermek ne oluyor? Niye hala insanların parasının üstüne çöküyorsunuz?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paranın nereye harcandığına ilişkin atışma sürüyor. CHP’li Emir, Bakanlığın soru önergesine verdiği yanıtta, şehit yakınları ve gazilere ayda 1500 lira ve dini bayramlarda da 1100 lira verildiğini, toplamda 84 milyon lira harcandığını bildirmişti. CHP’li Emir de 1500 liralar ve 1100 liraları toplayarak, toplamda harcamanın 69 milyon lira olduğunu açıklayarak, 15 milyon liralık açığın akıbetini sormuştu.

Bakanlık Emir’in sorusuna “sehven” yanıtı vererek, şunları belirtmişti:

“15 Temmuz şehit yakınlarına konut verilmek üzere TOKİ hesabına bağışçılar tarafından gönderilecekken; sehven 15 Temmuz Bağış Kampanyası hesabına gönderilen 9 milyon 200 bin lira TOKİ’ye havale edilmiştir. 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul-Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısı mağdurlarına, Beşiktaş patlaması mağdurları için düzenlenen bağış kampanyasından 1 milyon 490 bin 400 lira destek ödemesi yapılmıştır. Vakıf merkezinin kirası, personeli ve cari harcamaları için vakfın kurulduğu günden bu yana toplam 318 bin 428 lira ödenmiştir. Sonuç olarak, 15 Temmuz şehit yakınlarına aylık yapılan ödemelere ek olarak 15 milyon 221 bin 71 lira vakıf kaynaklarından şehit yakınları ve gaziler yararına ödeme yapılmıştır.”

“SEHVEN PARA GÖNDERME NE OLUYOR?”

CHP’li Emir, Bakanlığa sosyal medya hesabından cevap vererek, Bakanlığın önce soru önergesine verdiği yanıtın ve yeni yaptığı açıklamanın fotoğraflarını paylaştı. Emir, şu sorularına yanıt istedi:

“Aile Bakanı’nın bize verdiği cevapta 15 milyon liranın nereye harcandığı yok. Sormak hem hakkımız, hem de görevimiz. Bizi suçlamak yerine harcamalarınızı şeffaf yapın. Kime neye göre konut alıyorsunuz? Sehven para göndermek ne oluyor? Niye hala insanların parasının üstüne çöküyorsunuz?”

Kaynak: anka