CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e; “Bugün sanıyorum beşinci yargı paketi görüşülüyor. Bu yargı paketlerinin hiçbirinde kadına yönelik suçlarda, özellikle şiddet ve kadın cinayetlerinde iyi hâl indiriminin uygulanmayacağına ilişkin bir düzenleme yok” dedi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, dün; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e kadına yönelik şiddette "iyi hal indirimi" ile ilgili verilen sözlerini sordu.

Biçer Karaca, Bakan Gül’e; 2019 ve 2020 bütçe görüşmelerinde, "Özellikle kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinde iyi hâl indirimi konusunda ne düşünüyorsunuz, bu konuda bir kanuni düzenleme düşünüyor musunuz?" diye sorduğunu ve Gül’ün “Biz Bakanız, yeni sistemde kanuni düzenlemeleri Meclis yapıyor” yanıtı verdiğini anımsattı.

Biçer Karaca, Gül’e; “Sayın Bakan, bugün sanıyorum beşinci yargı paketi görüşülüyor. Sizin sabahki konuşmanızı da okudum, bu yargı paketlerinden bahsetmişsiniz ama bu yargı paketlerinin hiçbirinde kadına yönelik suçlarda, özellikle şiddet ve kadın cinayetlerinde iyi hâl indiriminin uygulanmayacağına ilişkin bir düzenleme yok” dedi.

İnsan Hakları Eylem Planı’nı da incelediğini belirten Biçer Karaca, “Yine bu eylem planında 2019 ve 2020 yıllarından sözünü ettiğiniz, kadına karşı işlenen suçlarda iyi hâl indiriminin uygulanmayacağına ilişkin bir plan görmedim. Bu konuyu ben tekrar, üçüncü yılda da gündeme getirmek istedim, tekrar size sormak istedim” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Biçer Karaca’nın sorusuna, “Değerli arkadaşlar, Sayın Bakana daha sonra konuları arz ederseniz, şimdi hatipleri dinlemesi gerekiyor” karşılığını verdi.

 

Kaynak: anka