İSMET KÖSOĞLU

Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı 20 Nisan’da başlayan direnişe CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da destek verdi.

İkizdere’nin doğal güzelliği bozulmayan ender vadilerden biri ve sit alanı olduğuna dikkat çeken Bayraktutan, “Sizlerin yanındayız. İkizdere üçüncü taş ocağını kaldıramaz. Her şey para olamaz. Lojistik için denize doldurulacak başka taşlar bulunur. Alternatif ocaklar var ve buralardan taş alınmalı” dedi.

'Taş Ocağına Hayır' direnişine hemen her gün birkaç siyasetçi destek veriyor. Köy sakinlerine en büyük destek muhalefet parti temsilcilerinden geldi. Bir gün önce İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın ziyaret ettiği alanda daha sonra İYİ Parti milletvekilleri Hüseyin Örs ile Hakan Sıdallı gelerek “Taş ocağına hayır” diyen köylülere destek vermişti. Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Ramazan Bayramı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de İkizdere’ye gelerek direnişe devam eden kadınlara destek vereceğini açıklamıştı.

 

 

Kaynak: anka