ALİ GÜRELİ

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın Ceyhan ilçesindeki bir yediemin deposunda; icra dairelerinde 22 milyondan fazla dosyanın bulunduğunu, yediemin depolarının dolup taştığını söyledi. Barut, “Yurttaşı borç ve icra batağına sapladılar” dedi.

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki bir yediemin deposunda açıklama yapan Barut, borçlarını ödeyemeyen yurttaşlara ait icralık durumdaki traktörden otobüse, otomobilden motosiklete kadar yüzlerce aracı gösterdi.

“UÇURDULAR, AMA UÇURUMDAN AŞAĞIYA”

AKP'nin Türkiye'yi yönetemediğini dile getiren Barut, “Ülkemiz derinleşen ekonomik krizle birlikte adeta bir yangın yerine döndü. 'Ülkemizi uçuruyoruz' diyenler gerçekten şaka yapmıyorlarmış. Uçurdular ama uçurumdan aşağıya uçurdular. Ekonomiden dolayı çiftçisinden işçisine herkes borç batağına saplandı" diye konuştu.

"11 YILDIR BEKLEYEN ARAÇLAR VAR"

Sorunların temelinde AKP iktidarının politikalarının olduğunu belirten Barut, 35 milyon kişinin bankalara ve finans şirketlerine 894 milyar lira borcu olduğunu, bunun 18,6 milyar lirasının zamanında ödenmediği için takipte olduğunu aktardı. Barut, şunları söyledi:

"Ülkemizde 22 milyonun üzerinde icra dairesinde dosya var. Yediemin deposu ağzına kadar dolu. İcralık mallarla dolup taşıyor. Burada 1 aydan 11 yıla kadar bekleyen araçlar var. Artık çürümeye terk edilmiş haldeler. Bu duruma AKP'nin iş bilmez politikaları neden oldu. AKP'nin yanlışları vatandaşları da ülkemizi de çıkmaza sürükledi. Ekonomiyi de bu yanlış politikaları da düzeltmeye, ülkemizi aydınlığa çıkarmaya geliyoruz.”

"BİZ DE MAĞDURUZ"

CHP'li Barut'a bilgi veren yediemin deposu işletmecisi Ahmet İncioğlu ise “Yediemine düşen insanlar gibi, bizim durumumuz da iç açıcı değil. Onlar mağdur ama biz de onların mağduruyuz. Kimse gelip arabasını alamıyor. Yaşam şartları, sıkıntılar art arda geliyor. Bilmiyorum ne olacak bu halimiz" diye yakındı.

 

Kaynak: anka