DAVUT GÜLEÇ

Kayseri’de; Yahyalı Aladağlar Milli Parkı’ndaki yangın yerini inceleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Orman Genel Müdürlüğü’nün ülke yandıktan sonra orman işçisi alımı yaptığını belirtti. Arık, “Kışın mı bunları orman söndürme işinde kullanacaksınız? İşte sizin plansızlığınız ve liyakatsizliğiniz yüzünden ormanlarımız yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Sizin plansızlığınız ve liyakatsizliğiniz bu ülkeye ihanet noktasına gelmiş durumda” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin; Arık CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP Yahyalı İlçe Başkanı Mehmet Acarbaş, CHP Develi İlçe Başkanı Yusuf Bulut ve partililerle birlikte Yahyalı’daki vatandaşlarla bir araya geldi.

Yangın bölgesinde incelemelerde de bulunan Arık, Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangın sezonunun sonuna gelindiğinde işçi alımı yaptığını söyledi. Arık, şöyle konuştu:

“SARAY’DA 13 UÇAĞINIZ VAR”

“Burası Kayseri’de Aladağlar Milli Parkı’ndaki orman yangını alanı… Kayseri’de 80 hektar ormanımız gördüğünüz gibi kül olmuş durumda. Ülkenin Tarım ve Ormancılık Bakanı da çıkıyor, ‘Envanterimizde uçağımız yok’ diyor. Sekiz uçakla pikniğe gidiyorsunuz, Saray’da 13 uçağınız var. Bunların yerine yangın söndürme uçakları alamaz mıydınız?

“İŞÇİ ALIM MÜLAKATI 27 TEMMUZ’DA BAŞLADI”

Başka bir garabet Orman Genel Müdürlüğü. Orman genel müdürlüğü yangınlarda kullanılmak üzere 2 bin 83 içi alacak. Bakın Kayseri’de mülakatlar 27 Temmuz’da başladı 4 Ağustos’a kadar devam edecek? Siz bu orman işçilerine ne zaman eğitim vereceksiniz? Kışın mı bunları orman söndürme işinde kullanacaksınız? İşte sizin plansızlığınız ve liyakatsizliğiniz yüzünden ormanlarımız yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Sizin plansızlığınız ve liyakatsizliğiniz bu ülkeye ihanet noktasına gelmiş durumda.”

Mülakat sistemini de eleştiren Arık, alınacak listelerin AKP il başkanlıkları tarafından verildiğini ifade ederek, “AKP’den liste gelmediği için mi mülakatları bu kadar geciktirdiniz?” diye sordu.

AKP’NİN KALESİNDE AKP’YE TEPKİ

Arık ve beraberindeki CHP’liler; Yahyalı’da Çavdaruşağı, Büyükçakır, Kapuzbaşı ve Ulupınar mahallelerini ziyaret etti. CHP’liler Aladağlar Milli Parkı’nda meydana gelen yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, talep ve şikayetlerini dinledi.

Büyükçakır Mahallesi’nde su sorunu yaşandığını belirten vatandaşlar, CHP’nin bu konuya dikkat çekmesini isterken, bir genç CHP’den bir şey istemeye haklarının olmadığını belirterek AKP’ye tepki gösterdi. Genç, şunları söyledi:

“Bizim sizden bir şey istemeye hakkımız yok. Bizim CHP’den bir şey istemeye hakkımız yok. Biz bunlara verdik, onlar bize geri vermiyor. Bize yapılan yamukluk sizden değil. O insanlar seçim günü geliyor konuşuyor, ondan sonra buraya gelmiyor. Halkıyla düşman bir yönetimle yaşıyoruz. AK Parti, Türk halkına düşmanlık yapıyor. Kusura bakmayın biz sizden bir şey istemiyoruz. Bizim o adamlarla problemimiz var. Bu köyün düşmanı o insanlar. Size karşı bir şeyimiz yok, yanlış anlamayın. Bizim sizden bir şey istemeye hakkımız yok. Burası yüzde 80 oy veriyordu. Yüzde 50’ye düştü bu kez onu da bulamayacaklar.”

Bir başka vatandaş ise AKP’nin kendi oylarını garanti gördüğü için köylerine dahi uğramadığını söyledi.

CHP’li Arık ise her zaman vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Verilen sözler yerine getirilmiyorsa o zaman vatandaş da tavrını ortaya koymalı… Biz sizlerin sorunlarının takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Kaynak: anka