Haber: CEM HAYAT - Kamera: NAİF KAÇMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Nevşehir'in Sulusaray beldesinde dinlediği bir kuruyemişçi; "Fiyatlar bana zamlandı ama ben vatandaşa zamlı yansıtamıyorum. Eskiden 14-15 liraya aldığımız fıstık şu an 18-19 lira. Benim sattığım fiyat 20 lira zaten” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki CHP Heyeti, Nevşehir’in Sulusaray beldesindeki bir kıraathanede vatandaşla bir araya geldi. Bir vatandaş, Akın’a şunları söyledi:

“Buhar oldu cebimizdeki para, öldük vallahi. Mazot oldu 10 lira; dolar, gübre, her şey aldı yürüdü. Türkiye bitti vallahi" dedi. 

Akın, "Umutsuz olmayacağız. Bu ülkeyi bu hale getirenler utansın, birlikte başaracağız" diye karşılık verirken, yaşlı vatandaş ise “İnşallah, oyumuz size” şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş ise, "Türkiye'nin durumunu hiç iyi görmüyorum. Herkes biliyor, sağır sultan biliyor. O rantçılar, o satılmış medya söyleyemiyor. Kiminin oğlu işte, kiminin gelini işte kimse söyleyemiyor. Aka kara diyorlar, doğrusunu söyleyemiyorlar" dedi.

Kuruyemiş satan vatandaş ise şunları söyledi:

"Çok şükür iyi ama şu an yükselişte. Maliyet yüksek, kazanç düşük, ekmek davasına mecbur yapıyoruz. Vatandaşın alımı düştü. Maliyet yükseldi, vatandaşın ekonomik sıkıntısı var. Ondan dolayı işlerimiz düştü. Fiyatlar bana karşı zamlandı ama ben vatandaşa zamlı yansıtamıyorum. Eskiden 14-15 liraya aldığımız fıstık şu an 18-19 lira. Benim sattığım fiyat 20 lira zaten, bundan sonra nasıl yapacağım bilmiyorum."

 

Kaynak: anka