HABER: TAMER ARDA ERŞİN - KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyla ilgili; “Bu, Türkiye’de birkaç yıldan beri muhalefeti terörize eden, hedef gösteren bir siyasi dilin, Cumhur İttifakı’nın yapmış olduğu politikaların sonucu” dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı, ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Ağbaba, “Bu, Türkiye’de birkaç yıldan beri muhalefeti terörize eden, onları suçlayan, hedef gösteren bir siyasi dilin sonucu, Cumhur ittifakının yapmış olduğu politikaların sonucu. Cumhur ittifakının yapmış olduğu politikaların sonucu” dedi.

“PROVOKASYONU YAPAN CUMHUR İTTİFAKI”

“Yandaş medyanın attığı başlıklar da ilginç, ‘provokasyon’ deniliyor. Provokasyonu yapan kendi dışındaki muhalefeti hedef gösteren, terörize eden Cumhur ittifakıdır” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“Siyasetçiler Türkiye’nin bu durumunu görmeli ve sorumluluk içine hareket etmelidir. Bizimle ilgili de ağza alınmayacak suçlamalar var. Özellikle 31 Mart seçimleriyle başlayan zillet, terör gibi suçlamaları var. Siyasetçilerin bu dili kullanırken dikkat etmeleri lazım. Sen, bu kadar hedef gösterirsen biri de gelir tetiği çeker aynen Hrant Dink suikastında olduğu gibi. Şiddetle kınıyoruz.”

“İMAMOĞLU’NUN MALATYA’YA GELMESİNE KORONA VE ERDOĞAN ENGEL OLDU”

Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Malatya ziyaretiyle ilgili de "Bu kadar gecikmesinin birinci sebebi 31 Mart seçimlerinin iptal edilip 23 hazirana ertelenmesi. İkincisi, 15 aydır korona salgını var. Bir korona engel oldu bir de Recep Tayyip Erdoğan engel oldu” dedi. Umarım ikisini de hayatımızdan göndermiş oluruz önümüzdeki dönemde" dedi.

 

Kaynak: anka