CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’da okullarda dağıtılan maskelerin hiçbir tıbbi koruyuculuğu olmadığını ve yandaş firmalardan alındığını iddia ederek, “Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarikatlar ve cemaatler tarafından parsellenmiştir” dedi.

Mustafa Adıgüzel, yaptığı açıklamada, Ordu’da okullara dağıtılan maskelerin, velilerden gelen şikayetler üzerine depolarda bekletildiğini ve bir kısmının imha edildiğini öne sürdü. Adıgüzel, “Ben bu maskeden aldım, analiz ettirdim. ‘Tela kumaş’ denilen, peçete kağıdından daha kötü malzemeden üretilmiş bir maske; hiçbir tıbbi koruyuculuğu yok. Normalde bu maskelerin üç katman olması gerekiyor. Bu sadece iki kat, peçe kağıdından daha adi. ‘Tela’ denilen, tekstilin baş belası bir üründen üretilmiş. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü, bu maskeden 250 bin adet yandaş bir firmadan almış, okullara dağıtmış ve bizim çocuklarımızı bununla koruyacak. Bununla ilgili soru önergesi verdim ve cevap istiyoruz” dedi.  

Adıgüzel, şöyle konuştu:

“Bu kumaştan yapılmış bu malzeme, bu maskeler, aldıkları kuruma geri iade edildi mi? Bununla ilgili bir ödeme yapıldı mı? Bu ödeme tekrar geri alındı mı? Bu ödemenin miktarı nedir? Hangi firmadan kimin aracılığıyla bu alınmıştır ve ödemesi yapılmıştır? Bunların tanesinin KDV hariç 35 kuruşa, 250 bin adet alındığının bilgisi var, bu doğru mudur? Hangi firmadan kimin aracılığıyla alındığını, kimin aracılık ettiğini, özellikle bunu tekrar tekrar soruyorum.”  

"MASKE GİBİ ÖNEMLİ BİR KONUDA BİLE RANT DEVŞİRMEEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili başka konuları da gündeme taşıyacaklarını belirten Adıgüzel, şunları söyledi:

“Maalesef Ankara nasıl parsellenmişse geçmiş dönemde tarikatlar ve cemaatler tarafından, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarikatlar ve cemaatler tarafından parsellenmiştir. Şu an Ordu Milli Eğitim müdür yardımcılarından birisi Ensar Vakfı’nın Ordu başkanıdır. Diğeri İlim Yayma Cemiyeti’nin başkanıdır. Diğeri de Cihannüma başkanıdır. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarikat ve cemaatler tarafından parsellenmiş durumdadır. Bunların işi gücü, yandaşlarına bu şekilde, çocuklarımız üzerinden maske gibi önemli bir konuda bile rant devşirmektir. Başka bir amaçları yoktur.”

Kaynak: anka