CHP heyeti, Marmaris Orman İşletme Şefliği’nde çalışan Görkem Hasdemir’in yaşamını yitirdiği orman yangınının çıktığı alanı inceledi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Bakana çağrı yapıyoruz. Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçaklarını kullan kardeşim, kullan. Ormanlarımız cayır cayır yanıyor. Sakın bu manzaraya otel, rezidans, villa yaptırmaya kalkmayın. Sakın. Nefesimiz ensenizde” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; geçtiğimiz günlerde TBMM’de yaptıkları basın toplantısında Muğla Marmaris Kumlubük Koyu’nun yapılaşma sınırı olmadan ranta açıldığını açıklamış ve protesto için Marmaris’e gideceklerini duyurmuşlardı.

Ali Öztunç, Deniz Yavuzyılmaz, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’dan oluşan heyet; geçtiğimiz hafta Marmaris Orman İşletme Şefliği’nde çalışan Görkem Hasdemir’in yaşamını yitirdiği orman yangınının çıktığı alana gitti.

Ali Öztunç ile Deniz Yavuzyılmaz, Görkem Hasdemir’in çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi. Mevsimlik işçilerle görüşen Ali Öztunç, mevsimlik işçiliğin kaldırılıp, 12 aya çıkarılması ilgili önerge verdiklerini anlattı.

Ali Öztunç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu an Marmaris’in en güzel yerindeyiz diyebilirim, bir tepedeyiz. Orman yangınının yaşandığı yer. Bu güzelim orman yandı. 30 hektar civarında bir orman yangını meydana geldi. Yangının sonucunda, İçmeler’e kadar ağaçların yandığını görüyoruz.

En güzel terası Marmaris’in. Belli ki başka bir şey var burada. Çünkü buradaki manzara başka hiçbir yerde yok. Yangın mevsimini açtık. Yangın sezonunu açtık. İki ayda 198 yangın meydana geldi Türkiye’de. Ama yangın söndürme konusunda yeteri kadar beceri gösteremiyoruz.

Herkes çalışıyor ama hala yangın söndürme uçağı, helikopteri krizi çözülemedi. Zamanında gelseydi bu kadar alan yanmazdı. Niye gelmedi? Uçak yok çünkü. Türk Hava Kurumu’na ait uçaklar hangarda bekletiliyor. Birileri devletin parasını alsın diye, yangın uçağı kiralanıyor.

O uçakların da sayısı yetersiz, hangi birine yetişecekler? Üstelik Türk Hava Kurumu’nun devlete ait, bize ait olan uçaklar hangarda bekletiliyor. Teknik olarak yetersizmiş. Yıllardır yeterliydi de bu sefer, bu yıl, geçen yıl mı yetersiz oldu? İtalya’da, Yunanistan’da yangın söndürdü bu uçaklar. Bize gelince yetersiz. Birileri para kazansın diye.

Bakana çağrı yapıyoruz. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını kullan kardeşim, kullan. Ormanlarımız cayır cayır yanıyor. Bir kez daha uyarıyoruz. Sakın bu manzaraya otel, rezidans, villa yaptırmaya kalkmayın. Sakın. Nefesimiz ensenizde.”

 

Kaynak: anka