CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e gitmesi ile ilgili “Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı mekan basmaya gitmez” yorumunu yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya CHP’den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Mekan basmak senin gibi mafyayla el ele iş tutan, kabadayı gibi sağa sola racon kesenlerin işidir” derken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Suç örgütlerinin ağına düşüp suçla mücadele edecek bakanlığı çetelerin emrine veren sensin Küstah Süleyman. Makam sende, yetki sende hadi iddianı ispatla Çirkef Süleyman!” tepkisini gösterdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı ile görüşmek istedi, ancak randevunun verilmemesi üzerine kurmayları ile birlikte TÜİK Başkanlığı’na gitti. TÜİK, yönetimi buna rağmen kapıları açmadı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından; “Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı mekan basmaya gitmez” açıklamasını yaptı.

CHP yöneticileri Soylu’nun bu yorumuna şu tepkiyi gösterdi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Ana Muhalefet Partisi, kamu adına hesap sorma yetkisine sahiptir. Bunu sen de çok iyi biliyorsun ama korkudan ne yapacağınızı bilemez durumdasınız. Mekan basmak senin gibi mafyayla el ele iş tutan, kabadayı gibi sağa sola racon kesenlerin işidir. Hesap vereceksiniz!"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Suç örgütlerinin ağına düşüp suçla mücadele edecek bakanlığı çetelerin emrine veren sensin Küstah Süleyman. Makam sende, yetki sende hadi iddianı ispatla Çirkef Süleyman! Yalan bitmeden doğru konuşmayan Hadsiz Süleyman!”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “Devletin kapıları milletin temsilcilerinin yüzüne kapanmaz! Milletin temsilcilerini terör örgütleriyle yan yana getirenlerden İçişleri Bakanı olmaz. Olsa olsa Saray tetikçisi olur…”  

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Utanmazlıkta sınır tanımayan Süleyman Soylu… Milletini hakkını aramak için Merkez Bankası’na da gideriz, TÜİK’e de gideriz. Söz konusu olan milletin rızkıdır. Suç örgütü ile ilişki arıyorsan mafyayla, uyuşturucu baronlarıyla, kara para aklayıcılarıyla ilişkine bak!”

 

Kaynak: anka