CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına “Tek kişilik şahsım hükümeti ülkeyi hapishaneye çevirdi” tepkisini gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise “Kabaş’ın tutuklanması bir kez daha dünyaya rezil edilmemiz anlamına geliyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Veli Ağbaba ve Ali Öztunç; gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına yaptıkları sosyal medya paylaşımları ile tepki gösterdi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, paylaşımında; “Tek kişilik şahsım hükümeti ülkeyi hapishaneye çevirdi! Yetmedi, gazeteciler, aydınlar, sanatçılar hedef gösterildi, nefret söylemi baş tacı edildi. Düşünce ve ifade özgürlüğü çiğnendi. Sedef Kabaş Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı! Hak ve özgürlükler ayaklar altına alındı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Skandallar devam ediyor, hukuk ayaklar altına alınıyor. Gazeteci Sedef Kabaş, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı. Saray adaleti muhalifleri sindirmek için elinden geleni yapıyor. Korku iklimine teslim olmayacağız! Sedef Kabaş yalnız değildir” mesajını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Milleti açlığa mahkum eden Erdoğan, sarayda keyif sürüp hakimlere talimatlar veriyor. Kabaş’ın tutuklanması bir kez daha dünyaya rezil edilmemiz anlamına geliyor. Adaletin olmadığı, yargının da Tayyip Erdoğan’ın emri ile çalıştığı bir kez daha ispatlandı. Sedef Kabaş yalnız değildir” paylaşımını yaptı.

 

Kaynak: anka