CHP Çankaya İlçe Örgütü, İsrail'in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırılarını İsrail Büyükelçiliği Konutu önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, “Mescid-i Aksa’yı kan gölüne çeviren bu siyonist baskılar karşısında biz, Filistin halkıyla beraber olacağız. Dün 68 kuşağı, El Fetih’in yanında, Arafat’ın yanında, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine destek veriyordu. Bugün bizler de Filistin halkı ile omuz omuza, yan yanayız, beraberiz. İsrail’in katliamına asla seyirci kalmayacağız” dedi.

CHP Çankaya İlçe Örgütü, İsrail'in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırılarını İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde kınadı. Örgüt, “Kahrolsun İsrail siyonizmi, yaşasın Filistin halkı” yazılı üzerinde Filistin ve Türk Bayrağı bulunan siyah bir pankart açtı.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:  

“Ulus devletlerinin zenginliklerine göz diken emperyalistler karşısında asla susmayacağız. Mescid-i Aksa’da sadece ibadet için gelen ve orada kutsal sayılan ibadet için toplanan kalabalığa mermiyle, şiddetle saldıran İsrail’i protesto ediyoruz. Mecsid-i Aksa bütün dinlerin merkezidir, tüm dinlerin ibadet merkezidir, barışın, sevginin, adaletin merkezidir, bütün dinlerin ve kültürlerin birleştiği yerdir. İsrail’in işgal ettiği ve Filistin halkının yerleşim yerlerine saldırdığı bu süreçte bütün dünya milletlerine sesleniyoruz: Gözleriniz var görmüyor, kulağınız var duymuyor, diliniz var gerçekleri söylemiyor. Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalıyorsunuz. Bu zulüm bir gün gelip sizin kapınızı çalacak. Ortadoğu’da barış istiyorsanız, ülkelerin mutluluğunu, ferahını istiyorsanız, katil İsrail’e ‘dur’ diyeceksiniz. Onu besleyen, iş birliği içinde olan Amerikan emperyalizmine ‘dur’ diyeceksiniz. Bunları demezseniz Ortadoğu’da barış olmayacak. Ve tüm siyasi partilere sesleniyorum. Filistin halkı yalnız değildir. Filistin halkının uğradığı bu zulüm, kan ve baskılar karşısında Türkiye sessiz kalamaz.”

Yıldırım, “Mescid-i Aksa’yı kan gölüne çeviren bu siyonist baskılar karşısında biz, Filistin halkıyla beraber olacağız. Dün 68 kuşağı, El Fetih’in yanında, Arafat’ın yanında, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine destek veriyordu. Bugün bizler de Filistin halkı ile omuz omuza, yan yanayız, beraberiz. İsrail’in katliamına asla seyirci kalmayacağız. Dünyanın başında iki şeytan var. Biri ABD diğeri Siyonist İsrail’dir. Bizler Filistin halkıyla yan yana olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, kahrolsun İsrail siyonizmi. Yaşasın Filistin halkının haklı direnişi” dedi.

Yıldırım’ın açıklamasından sonra “CHP Çankaya İlçe Başkanlığı” yazılı siyah çelenk , İsrail Büyükelçiliği’nin kapısı önüne bırakıldı. 

 

Kaynak: anka