TUĞÇE BİÇER

CHP Doğu Masası Heyeti Hakkari’de. Partiye yeni katılan üyeler için yapılan törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu Masası ile ilgili açıklamalarına, “Bölge insanı geleceğin iktidarını CHP ile beraber kuruyor. Erdoğan’ın oturduğu yerden yani Saray’dan Türkiye’nin gerçekleri görünmüyor. Sayın Erdoğan, gel Doğu Masası seni gezdirsin” yanıtını verdi.

CHP Doğu Masası Heyeti, bölge ziyareti kapsamında Hakkari’de. CHP, oy oranının düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde “Doğu Masası Heyeti” ile oylarını artırmayı hedefliyor. Heyet, Şırnak’ın ardından Hakkari’de. Şehirde, partiye yeni katılan üyeler için tören düzenlendi.

Törende konuşan CHP Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Diyarbakır ziyaretinde, yaptığı “Yeni bir adım atıyorlar, ‘Doğu Projesi.’ Neredeydiniz bugüne kadar” açıklamasına, “Sayın Erdoğan, gel Doğu Masası seni gezdirsin” karşılığını verdi. Salıcı şöyle konuştu:

“Erdoğan, bize laf atmış biz buraya Doğu Masası kapsamında geldik. Maraş’tan Ardahan’a kadar 24 il var. Erdoğan, CHP için ‘Ülkenin ve bölgenin gerçeklerinden habersiz’ diyor. Buraya geliyoruz sizin açlığınızı, yoksulluğunuzu, esnafın yaşadığı sıkıntıyı, hayvancılığın yaşadığı sıkıntıyı, sınır ticaretinde yaşanan sıkıntıları görüyor. Bölgenin başka yerlerinde ortak sorunlar var. ‘CHP Sivas’ın ötesine geçemez’ dediler. Sıfır noktasındayız. Daha ötesine geçmek için pasaport gerekiyor. Bugün Hakkari’de katılım oluyor CHP’ye. Daha nereye gideyim? Bölge insanı geleceğin iktidarını CHP ile beraber kuruyor. Bu iktidar hepimizin, geleceğin iktidarı olacak. Erdoğan’ın oturduğu yerden yani Saray’dan Türkiye’nin gerçekleri görünmüyor. Sayın Erdoğan, gel Doğu Masası seni gezdirsin.”

Salıcı’nın konuşmasında dikkat çeken diğer noktalar şöyle:

KASIMPAŞA DEĞİL SARAYIN DELİKANLISI OLDU: Türkiye’nin yaşadığı sorunlar, hepimizin yaşadığı sorunlar gerçekten ağır. Ortada 19 yıldan beri Türkiye’yi yöneten, son 3-4 yıldan beri de başkanlık sistemi üzerinden Türkiye'yi yöneten ve başkanlık sistemine, tek adam rejimine geçildiğinden beri hiçbir şeyin iyi gitmediği bir ülkemiz var. 19 yıldan beri ülkeyi yönetiyorlar, geldikleri gibi değiller. Geldiklerinde ne diyorlardı, “Yamalı ayakkabılarla geldik, biz milletin arasından geldik” diyorlardı. Kendisi için “Kasımpaşa delikanlısı” diyorlardı değil mi? Şimdi Saray’ın delikanlısı oldu. Saraylarla yaşıyor ve size tepeden bakıyor.

SARAY'DA BAŞKA BİR HAYAT VAR: Türkiye önemli bir dönemeç noktasında. Bir tarafta Saray’da yaşayan hanedan var. Onlarla beraber olanlar, onlardan iş alanlar, aldığı işe bire beş katarak ihaleyi sonuçlandıranlar. Bir tarafta onlar var. Onların bir eli yağda bir eli balda. Ama öbür tarafta bizler varız. Bu ülkenin 83 milyon vatandaşıyız. İşsizlik var mı, yoksulluk var mı, hak etmediği halde hapise atılanlar, neden atıldığı belli olmayan insanlar var mı, var. Saray’dan bakınca bunlar görünmüyor. Saray’da başka bir hayat var. Türkiye onların gördüğü gibi bir ülke değil. Türkiye ağır sorunlar altında yaşayan, gençlerin artık gelecekten ümidini kesme noktasına geldiği bir ülke.

BU MÜCADELE MAZLUMLA ZALİM ARASINDA: Bu düzeni değiştireceğiz. Sizin, bugün içinde katıldığınız mücadele, mazlum ile zalim arasında mücadele. Siz mazlumun yanında, bu zalimlere haddini bildirmek için bu siyasi partiye girdiniz. Bu mücadeleyi tamamına erdirmek durumundayız. Türkiye’yi yaşamış olduğu bu ağır koşullardan çıkartıp, düzlüğe, normalleşmeye götürmek zorunayız.

TÜRKİYE'DE NORMAL OLMAYAN ŞEYLER YAŞANIYOR: Farklı siyasi partilerin bir araya geldiği Millet İttifakı’nı kurduk. İçinde Saadet Partisi var, İYİ Parti var, Demokrat Parti var CHP var. Normal koşullar altında bir araya gelmeyecek siyasi partiler bir araya geldik. Çünkü Türkiye’de normal olmayan şeyler yaşanıyordu. Türkiye’yi normalleştirmek için bizim birbirimizle kucaklaşmamız, birbirimize sevgi ile davranmamız gerek. Bizim bir arada Hakkari’si ile Edirne’si ile bu ülkenin bütün vatandaşları ile yeni bir düzeni kurmamız gerek. Bu ülkeyi içine girdiği cendereden hep birlikte, el birliği ile doğusu ile batısı ile, kuzeyi ile güneyi ile çıkarmak zorumdayız. Bu ülkenin özgürlüklere, demokrasiye, dayanışmaya ihtiyacı var. En önemlisi Türkiye’nin barışa, huzura, insanının Türk- Kürt diye, Alevi- Sünni diye ayırılmadığı yeni bir döneme ihtiyacımız var. “Sen bu ülkenin vatandaşısın, benim kardeşimsin, yoldaşımsın. Nereli olduğun, hangi dili konuştuğun, neye inandığın önemli değil” dediği bir anlayışa ihtiyacımız var. Bizim bütün bunların üzerinde siyasi ayrışmaların olabileceği ama siyasi ayrışmaların düşmanlığa dönüşmediği bir Türkiye’ye ihtiyacımız var.

İKTİDARI MHP YÖNETİYOR: Şu anda Türkiye’yi Cumhur İttifakı yönetiyor. Bir parçası Adalet ve Kalkınma Partisi öbür parçası Milliyetçi Hareket Partisi.  Aslında Cumhur İttifakı’nı, yani iktidarı, yani Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bildiğiniz MHP yönlendiriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi kendi iddialarını bir yana bırakmış küçük ortağını üzmeden, kırmadan Türkiye’yi seçimlere kadar götürme derdinde. Aslında şu anda Türkiye’de MHP’nin sözü bir adım önde. İçin içinde bir de çeteler var, mafya var, her gün ortaya yayılan iddialar var. Bu iddialar için bir şey yapmaktan çekinen, Türkiye’de adaleti, huzuru ve geleceği doğru noktada tesis etmekten uzaklaşmış iktidar var.

SÖYLEDİKLERİNİN YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI: “CHP'liler, sizin haklarınıza da müdahale eder” diyorlardı. 2019 seçimlerinin sloganıydı, beka meselesi. “CHP’ye oy verirseniz Türkiye uçuruma gider” diyorlardı. İki yıldan beri CHP'li belediye başkanları yönetiyor. Türkiye’nin başına bir kötülük mü geldi! Ama Saray iktidarında iyiye giden hiçbir şey yok. Ne dış politika ne eğitim ne de sağlık, ekonomi iyi gidiyor. AKP demek, senin seçtiğin belediye başkanlarını tanımamak, benim atadığım belediye başkanları yönetecek demek. AKP, kayyımları bu ülkenin başına bela etmek demek. AKP, siz bir seçim yaptınız ama, İstanbul seçimlerinde de oldu, 14 bin oyla olmaz demek. Bir daha seçime gitmek demek. Oyunun kurallarını değiştirip mızıkçılık yapmak demek. Ne oldu, gittik seçime, 800 bin fark oldu. 

CHP, KATILIMLARLA BÜYÜYECEK: Bu kadar yolu kat edip Hakkari’den İstanbul’a gidenler oldu. İstanbul’da olmayan orada tanıdığını, akrabasını aradı. Onu da yapmayan hayır duasında bulundu. Hepsinden Allah razı olsun. Sizlerle beraber, bu katılımlarla beraber CHP büyüyecek. Sandıkların başında daha çok Cumhuriyet Halk Partili olacak. O sandık geldiği gün, o erken seçim yapıldığı gün bizler Hakkari’den Ankara’ya sizin sayenizde bir mesaj göndereceğiz. Diyeceğiz ki “senin dediğin gibi değil Hakkari, Şırnak, Muş, Diyarbakır. Burada bir dip dalga var. Onlar sana karneni gösterecek.” Ne zaman? Seçimde.

BU İKTİDARIN HİKAYESİ BİTTİ: O sandık geldiği gün, o erken seçim yapıldığı gün bizler Hakkari’den Ankara’ya sizin sayenizde bir mesaj göndereceğiz. Diyeceğiz ki “senin dediğin gibi değil Hakkari, Şırnak, Muş, Diyarbakır. Burada bir dip dalga var. Onlar sana karneni gösterecek”. Ne zaman? Seçimde.

Kaynak: anka