CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Tarım Komisyonu üyesi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır; Denizli’de sulama sorunu ve ürün kaybı yaşayan çiftçileri ziyaret etti. Biçer Karaca, "Sulama ve ekim takvimi belirlenseydi bunları yaşamayacaktınız" derken, Aygun, "Çiftçi perişan, kuraklığa kulaklarını tıkayan iktidarı görüyoruz. Arazi 'SOS' veriyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle ürün kaybı ve kuraklık sorunu yaşayan çiftçileri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP Tarım Komisyonu üyesi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır; Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Çiftçinin hayvanlarına yem yapmak için ektiği yulafın boyunun bir karışı geçmediğini söyleyen Aygun, "Çiftçi perişan, kuraklığa kulaklarını tıkayan iktidarı görüyoruz. Arpada, yulafta tehlike çanları çalıyor. Arazi 'SOS' veriyor" dedi. 

"BARAJ SEÇİM VAADİNDEN ÖTEYE GİTMİYOR"

CHP'lilerin sorunlarını dinlediği çiftçilerden biri, "Su akıyor ama tutulmuyor. Buraya baraj yapılması lazım. Her seçim döneminde ‘buraya baraj yapılacak.’ Seçim vaadinden öteye gitmiyor" dedi. Çiftçi, "Etrafa göletler yapıldığını ama bunun doğru bir yatırım olmadığını" belirterek, Biçer Karaca'dan "çiftçinin baraj talebini yeniden dile getirmesini" istedi. 

Seradaki başka bir çiftçi ise “Ekmeğimiz için çalışıyoruz ama karşılığını alamıyoruz" sözleriyle dert yandı. 

BİÇER KARACA: SULAMA, EKİM TAKVİMİ OLSAYDI BUNLARI YAŞAMAYACAKTINIZ

Biçer Karaca, "Sulama ve ekim takvimi belirlenseydi bunları yaşamayacaktınız" diyerek iktidar politikalarını eleştirdi. Biçer Karaca, çiftçiye; "2022 yılında zararın tekrarlanmaması için sizlere nasıl destek verilmesi gerektiğini raporlandırıp iktidardan bunları sizin adınıza biz talep edeceğiz" dedi.

 

Kaynak: anka