CHP Parti Okulu, 5. Ulusal Parti İçi Eğitim Çalıştayı’nı ilk defa çevrim içi olarak 19-20 Haziran’da yapıldı. Çalıştaya Türkiye çapında görev yapan 108 Parti Okulu İl Koordinatörü, Bölge Koordinatörü, Eğitim Modülleri Çalışma Grubu Üyesi ve Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi katıldı. Çalıştayın teknik sorumluluğunu Parti Okulu’nun genç teknik ekip üyeleri üstlendi.

CHP Parti Okulu’nun halen yürürlükte olan 14 eğitim modülüne dair geliştirme ve planlama çalışmalarının yapıldığı 5. Ulusal Parti İçi Eğitim Çalıştayı, bu yıl pandemi koşulları dolayısıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Çalıştay, iki tam gün boyunca; konuşmacıların, atölye çalışmalarının ve sosyal etkinliklerin yer aldığı ilk çevrim içi çalıştay olma özelliğini de taşıdı.

Çalıştayda eğitim geliştirme ve planlama çalışmalarının yanı sıra, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yetkin Gençler (YETGEN) programı kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut, “21. Yüzyılın Bireyi Olmak”; Evrim Ağacı Platformu kurucusu Dr. Çağrı Mert Bakırcı ise “İnsanlığın Evriminde Teknolojinin Yeri ve Geleceği” konuşmaları ile yer aldılar.

Çalıştayda sırasıyla Sokak Örgütlenmesi, Yönetici Eğitimi, Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi, Sandık Güvenliği Eğitimi, Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi, Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi, Gençlik Kampları, Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi, Eğitici Eğitimi, Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimi, Eğitmen Geliştirme Programı, Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi, İl Genel Meclis Üyeleri Eğitimi, Çözüm Odaklı Düşünme Eğitimi modüllerine dair çalışmalar gerçekleştirildi.

Çalıştayın sonunda gerçekleştirilen sosyal etkinlik bölümünde bu sene “Koordinatörler Yarışıyor” yarışması düzenlendi.

 

Kaynak: anka