CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu hal esnafının sorunlarını dinledi. Manisalı hal esnafı, pazarların kapalı olduğu günlerde ellerindeki ürünlerin çürüdüğünü belirterek, “Geçen hafta sattığımız ürün aldığımız nefesi bile karşılamadı” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa’da hal esnafının sorunlarını dinledi. Bakırlıoğlu’na dertlerini anlatan bir esnaf, “Geçen hafta sattığımız ürün aldığımız nefesi bile karşılamadı” dedi. Kendileriyle beraber üreticinin de zarar ettiğini belirten esnaf, pazarlar kapalı olduğu için patates ve soğanın yüzde ellisinin çöpe gittiğini vurguladı.

Başka bir esnaf ise kapanma konusunda adaletsizlik yapıldığını dile getirerek, fiyatlardaki dalgalanmalar nedeniyle insanlara cevap vermekte zorlandıklarını vurguladı. Esnaf, “Salatalık 30-20 kuruşlara düştü, döküldü. Pazarların açılmasından sonra birden 50 kuruş derken, 1 lira. Bakalım pazartesi, salı ne yapacağız” diye konuştu.

Ellerindeki ürünü iki gün satamadıklarında hepsinin çöpe gittiğini anlatan esnaf, pazarların her gün açık olması gerektiğini belirterek, şunlar söyledi:

“500 esnafımız varsa, 5 tane pazarımız var. Bunları bölelim, her gün açık olsun. Mesafeleri ayarlayalım, kontrollü şekilde alışverişi yapalım, üreticinin malı zayi olmasın, tüketicinin de malı zayi olmasın dedik.”

Tarladan maliyetli gelen ürün ellerinde kaldığı için ikinci kez zarar ettiklerini kaydeden esnaf da kendilerinin yine zararlarının bir kısmını kapattığını ancak malları bozulduğu için zararını kurtaramayan meslektaşları olduğunu vurguladı.  

"CHP İKTİDARINDA ZİNCİRİN HALKALARINI ONARACAĞIZ"

Hal esnafının sorunlarını dinleyen Bakırlıoğlu da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Pazar yerleri kapatıldıktan sonra pazarcı çok ciddi sıkıtılar çekmiş. Bu işin hal, üretici, pazarcı, tüketici ayağı var. Üreticinin mağdur olduğunu, ürettiği malda alın terinin karşılığını alamadığını görüyoruz. Halci ile konuştuğumuz zaman halci de benzer şikayetlerden yakınmakta. Pazarcı kısıtlamalardan mağdur, sattığı malın karşılığını almaktan şikayet etmekte. Beri taraftan tüketiciyle konuşuyoruz, tüketici de geliri artmadığı için malların kendisine pahalı geldiğinden şikayetçi. Öyle bir sistem kurulmuş ki, zinciri düşünelim, bütün halkalarında sıkıntı var. CHP iktidarında inşallah bu zincirin halkalarını tekrardan onaracağız."

Kaynak: anka